základní část, 14. kolo
02.12.2017 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Willem II - Heracles Almelo 3:1

Tilburg dosáhl na nesmírně cenné tři body v domácím prostředí s Heracles a po výhře 3:1 se vzdálil sestupovým pozicím. Momentálně je v tabulce Eredivisie na čtrnáctém místě se čtrnácti body a před šestnáctou barážovou příčkou Twente je o čtyři body. Almelo naopak nedokázalo navázat na zlepšující se formu z poslední doby, nezvládlo především úvodní dvacetiminutovku zápasu a patří mu deváté místo s osmnácti body.

Willem měl naprosto famózní vstup do utkání a krátce po dvaceti odehraných minutách vedl už o tři góly. Skvělou formu potvrdil nigerijský kanonýr Bartholomew Ogbeche, jenž po hattricku s Venlem tentokráte zamířil do černého dvakrát. Domácí se mohli dostat do vedení již po dvou minutách, kdy po centru Azzaouiho z levé strany minul skluzující Ogbeche jen těsně vzdálenější konstrukci. Za další dvě minuty se prosadil jiný forvard Fran Sol.

Španělský ostrostřelec skóroval v tomto ročníku Eredivisie již posedmé a tato branka opravdu stála za to. Rienstra protáhl balón po levé straně do pokutového území a pak ho poslal k přední tyči, kde Sol fantastickou patičkou pokořil překvapeného brankáře Castra. Po necelé čtvrthodině hry zvýšil vedení domácích Ogbeche, kdy si naskočil na pas Hayeho z pravého křídla a hlavou z hranice brankového území nekompromisně rozvlnil síť.

Hosté se poprvé ozvali v 18. minutě, proti bombě z hranice šestnáctky brilantně zasahoval gólman Branderhorst. O vítězství Tilburgu bylo definitivně rozhodnuto ve 21. minutě. Na pravé straně se uvolnil Sol a poté zpětně předložil balón přímo proti kopačce Ogbecheho, domácí útočník pak zavěsil po zemi k levé tyči. Zhruba pět minut před přestávkou mířil ve stoprocentní příležitosti jen do boční sítě aktivní Rienstra.

Ihned na to se opět vyznamenal Branderhorst, když si poradil se štiplavou ranou z dvaceti metrů. Willem ve druhém poločase zodpovědně bránil a soupeře vůbec k ničemu nepouštěl. Sám mohl přidat čtvrtou trefu v 80. minutě, Chirivella přízemní střelou minul levou tyč jen o chlup. Svěřenci kouče Johna Stegemana alespoň korigovali výsledek o šest minut později, po pár vteřinách strávených na hřišti skóroval z dorážky střídající Sebastian Jakubiak.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, heracles.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SBR2

Reagovat
smazaný uživatel

To nevyšlo .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele