základní část, 19. kolo
21.01.2018 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - FC Groningen 1:1

Tilburg se mohl dotáhnout na rozdíl jediného bodu na konkurenční Groningen, jenže v domácím prostředí se s ním rozešel smírně po výsledku 1:1 a to ještě většinu času prohrával. I tak získal důležitý bod v boji o záchranu, momentálně mu patří čtrnáctá pozice se sedmnácti body. Hosté na tom nejsou o mnoho lépe, v dosavadních devatenácti střetnutích získali jen o čtyři body více a nacházejí se na třináctém místě.

Willem vstoupil do nedělního duelu velmi odvážně a k první větší možnosti se propracoval po čtyřech minutách. Po přihrávce Hayeho na levou stranu a okamžité nahrávce před branku tečoval balón nabíhající Rienstra, avšak připravený brankář Padt dokázal zkrotit míč ve svých rukavicích. Groningen z ničeho nic udeřil po necelé čtvrthodině hry, počtvrté v tomto soutěžním ročníku skóroval Japonec Ritsu Doan.

V dalším průběhu diváci sledovali naprosto vyrovnanou hru, Tilburg mohl srovnat ve 39. minutě. Přízemní centr z pravého křídla propadl ke vzdálenější tyči až na kopačku Tsimikase, jeho střelu z první odvrátil hlavou te Wierik z brankové čáry a zabánil tak jistému gólu. Po změně stran se obrázek hry lehce změnil, hosté se s přibývajícím časem stále častěji soustředili na defenzívu. Tilburgu se dlouhou dobu nedařilo na ni najít recept.

Ve druhém dějství tempo hry výrazně opadlo, domácí srovnali v podstatě z jediné větší příležitosti v 71. minutě. Po přihrávce Chirivelly na levou stranu převzal balón Ismail Azzaoui, dravým průnikem se zbavil dvou protihráčů a nakonec z patnácti metrů zamířil přesně k pravé tyči.

Padt tentokráte zůstal stát jako přibytý na brankové čáře. Ve zbývajících minutách se nic zajímavého již nepřihodilo. Na Willem příště čeká velmi silný Alkmaar a za favorita v žádném případě považován nebude, Groningen změří síly s Heracles a určitě se pokusí získat první tříbodový zisk v roce 2018.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele