základní část, 10. kolo
28.10.2017 20:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Willem II - AFC Ajax 1:3

Ajax pokračuje ve skvělých výkonech z poslední doby a po minulé vysoké výhře na půdě konkurenčního Feyenoordu uspěl nyní i na půdě Tilburgu po výsledku 3:1. V tabulce Eredivisie se tak udržel na druhém místě s dvaadvaceti body a na vedoucí PSV má stále manko pěti bodů. Domácí celek naopak nenavázal na tři předchozí vítězství v řadě za sebou a to i přes to, že proti amsterdamskému klubu zhruba ještě dvacet minut před koncem vedl.

Willem kvůli tomu spadl na šestnáctou barážovou příčku s devíti body, na druhou stranu stejný bodový zisk posbírali hned další tři jeho konkurenti. Favorit tohoto sobotního duelu poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy si na centr Davida Nerese naskočil kanonýr Huntelaar a hlavou zamířil do náruče brankáře Branderhorsta. Tilburg vystrčil růžky ve 20. minutě, kdy se s parádním zákrokem musel vytáhnout gólman Onana.

Na rohový kop z levé strany od Hayeho si naskočil Peters a hlavou mířil pod horní tyčku, strážce Ajaxu vyrazil balón jednoruč do zámezí. Po půl hodině hry se s parádní ranou z nějakých třiceti metrů blýskl hostující de Ligt, avšak Branderhorst brilantním způsobem vytěsnil míč mimo prostor tří tyčí. Největší šance prvního poločasu se zrodila ve 38. minutě, kdy po precizním pasu Lasseho Schöneho hlavičkoval do tyče nabíhající Huntelaar.

Po změně stran sledovali diváci opatrnou bitvu, avšak v 55. minutě šel z ničeho nic do vedení Tilburg. K nařízené penaltě se postavil Etien Velikonja a přízemní ranou zamířil k levé tyči do protipohybu Onany. Willem jako by tato trefa ještě více nabudila a zhruba za deset minut mohl dokonce zvýšit svůj náskok, jenomže přízemní pokus Rienstry minul pravou tyč o pár decimetrů. Od tohoto momentu hosté prokázali své zkušenosti a duel otočili.

Nejprve v 70. minutě vyrovnával Schöne, který se opřel do odraženého míče z nějakých třiceti metrů a ten po teči skončil za zády Branderhorsta. O devět minut později dostal Ajax do vedení Siem de Jong, když využil nádherné kolmice za obranu a zpětné přihrávky od Huntelaara, ze čtrnácti metrů pak přesně zamířil ke vzdálenější konstrukci. Definitivní pojistku v podobě třetího gólu přidal v nastaveném čase Neres, jenž po rychlém přečíslení a ráně Huntelaara dorazil balón zblízka do sítě.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud host vyhraje, tak max. o 1 gol .

Reagovat
afc ajax

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele