základní část, 6. kolo
24.09.2017 14:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - PEC Zwolle 1:1

Venlo potvrdilo dobrý vstup do Eredivisie a při své obnovené premiéře opět dokázalo bodovat, tentokráte se v domácím prostředí rozešlo smírně s rozjetým Zwolle po výsledku 1:1. Nováček soutěže tak po šesti odehraných kolech má na kontě jedinou porážku a s devíti body je na solidním osmém místě. PEC prohrál taktéž jen jednou a navíc hned třikrát naplno bodoval, patří mu šestá příčka s jedenácti body.

Utkání se od samého začátku odvíjelo v opatrném duchu, především v úvodním poločase se diváci mnoho vyložených příležitostí nedočkali. Nicméně ta největší skončila vedoucím gólem hostů, přesně po odehrané půl hodině se prosadil Kingsley Ehizibue. Dvaadvacetiletý obránce skóroval letos poprvé, když po rohovém kopu z levé strany a několika odrazech včetně toho závěrečného od Freireho napálil balón z hranice brankového území pod břevno.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. Domácí se snažili vyrovnat a stále častěji se tlačili do zakončení, nicméně hosté zodpovědně bránili a soupeře téměř k ničemu nepouštěli. VVV bylo za svou aktivitu odměněno v 69. minutě, vyrovnával Clint Leemans. Ten skóroval potřetí v tomto soutěžním ročníku po přímém volném kopu z hranice pokutového území a jeho bomba skončila v bližším horním rohu, brankář Boer i přes teč nezabránil míči v cestě do sítě.

Od tohoto momentu se ledy přeci jen lehce prolomily a závěrečná čtvrthodina nabídla několik slibných možností. Nejprve v 75. minutě odcentroval do šestnáctky soupeře aktivní Leemans a našel přesně hlavu Posta, jenž nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče. Za dalších osm minut poslal Post přesně načasovanou přihrávku na střídajícího Nwakaliho a ten stanul tváří v tvář proti Boerovi. Hostující strážce však gólu zabránil a včas zasáhl před brankovou čarou.

Venlo se za každou cenu snažilo vsítit rozhodující branku a do další stoprocentní šance se probojovalo v 86. minutě. Jiný střídající hráč Vito van Crooij se řítil zcela sám na Boera, jenomže v zakončení selhal a brankáře PEC trefil pouze do nohy. VVV i přes mírný tlak až do závěrečného hvizdu nic dalšího nevymyslelo, vzhledem k průběhu je pro něj bod málo. V příštím kole bude hrát v Rotterdamu s Excelsiorem, Zwolle přivítá Groningen.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele