základní část, 29. kolo
01.04.2018 12:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Twente 0:0

Twente nepomohla v dalším utkání Eredivisie ani výměna trenéra, jeho čekání na ligové vítězství se tak stále natahuje. Velmi špatná bilance momentálně činí třináct duelů bez tříbodového zisku, i s Venlem se FC rozešel jen smírně bez branek. V tabulce tak stále zůstává na poslední osmnácté pozici s dvaceti body a za sedmnáctou Spartou je o bod. VVV nevyhrálo poosmé za sebou, i tak se výraznou měrou přiblížilo k udržení prvoligové licence.

Momentálně mu totiž patří solidní dvanáctá příčka se čtyřiatřiceti body a pět kol před koncem se zdá být jedenáctibodový náskok před šestnáctým barážovým místem Rody naprosto dostatečný. Hosté vyslali na branku soupeře více střeleckých pokusů, nicméně v koncovce jim chybělo potřebné štěstí. Úvodní pětadvacetiminutovka byla z obou stran velmi opatrná, poté se mohli dostat do vedení domácí z přímého volného kopu.

K němu se postavil Leemans a z nějakých dvaadvaceti metrů obstřelil zeď, jeho kroucenou rámu dokázal brankář Drommel vyboxovat na rohový kop. Po necelé půl hodině hry se po centru Ruttena zjevil před Drommelem nabíhající van Crooij, avšak Drommel na poslední chvíli odvracel balón do bezpečí. V samém závěru první půle se poprvé ozvali také hosté, přízemní střelu z deseti metrů ukryl v náručí gólman Unnerstall.

Enschede neproměnilo svou největší možnost nedělního střetnutí čtyři minuty po změně stran, kdy Unnerstall vyrážel míč do levé tyče a následná dorážka doputovala do boční sítě. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se hosté dostali do brejku, po přihrávce na pravou stranu vracel pod sebe do předbrankového prostoru Slagveer. Rozběhnutý Jensen vystřelil z první z deseti metrů a fantastický Unnerstall vytěsnil balón jednoruč do strany.

VVV mohl převrhnout misky vah na svou stranu v 79. minutě. Z více jak třiceti metrů napřáhl levačkou Leemans a mířil ke vzdálenější konstrukci. Drommel se blýskl tygřím skokem a míč jednoruč vyrazil, pro svůj tým tak uchránil alespoň bod. Venlo v příštím kole zavítá na půdu jiného celku bojujícího o záchranu Sparty Rotterdam, Twente se před vlastními fanoušky pokusí zaskočit obhájce mistrovského titulu Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele