základní část, 24. kolo
16.02.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Groningen 1:1

Venlo nedokázalo ani na třetí pokus v řadě získat tříbodový zisk, ovšem vzhledem k postavení v tabulce není ani remíza s Groningenem k zahození. Nováček soutěže totiž letos kráčí za celkem hladkou záchranu, s jednatřiceti body je na desátém místě a stále může být v klidu. Hosté by se jistě rádi nacházeli výše, v Eredivisii jim patří třináctá pozice se čtyřiadvaceti body. V novém roce ještě nevyhráli, svou sérii protáhli na šest duelů.

Domácí výběr měl naprosto skvělý vstup do zápasu a první větší příležitost si vypracoval po necelých dvou minutách. Po rychlé akci přiletěl do pokutového území načechraný centr z pravého křídla od Castelena. K hlavičce se probojoval Thy a z osmi metrů zamířil o několik decimetrů vedle levé tyče. Po následné akci se už VVV mohl radovat, neboť po přihrávce od Thyho vystřelil nártem ze čtrnácti metrů dvaadvacetiletý útočník Vito van Crooij.

Ten se v obležení tří protihráčů náramně trefil k pravé konstrukci a brankář Padt se jen naprázdno proletěl vzduchem - 1:0. Po necelé čtvrthodině hry mohl vstřelit gólovou pojistku aktivní Thy, nicméně nahrávku od Castelena nezužitkoval a zblízka nevyzrál na připraveného Padta. Hosté z ničeho nic srovnali v 15. minutě, popáté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval devatenáctiletý japonský záložník Ritsu Doan.

Po kolmici od Bacuny se kličkou zbavil protihráče, balón si navedl do středu a nakonec to zkusil z hranice pokutového území. Gólman Unnerstall si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil. To bylo, co se týče prvního poločasu, vše. I ve druhém dějství se diváci dočkali několika možností. V 52. minutě krásně uvolnil van Nieff rozběhnutého van Weerta, jenž neměl tak přesnou mušku a trefil boční síť.

Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem mohl rozhodnout domácí obránce Röseler, když po rohovém kopu hlavičkoval do břevna. FC chtěl v této páteční předehrávce spoléhat na standardní situace a v 87. minutě byl blízko k naplnění svého cíle. Z pětadvaceti metrů kroutil míč k pravé tyči van Nieff a ke skórování mu chyběl malý kousek. V nastaveném čase po přímém volném kopu na druhé straně brilantně zasáhl Padt a výsledek se tak už neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele