základní část, 15. kolo
16.01.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SBV Vitesse 0:1

Vůbec první zápas nového roku v Eredivisie, dohrávku patnáctého kola, lépe zvládlo favorizované Vitesse, které porazilo poslední Spartu nejtěsnějším možným způsobem. Novému kouči rotterdamského celku Dickovi Advocaatovi, jenž nahradil o vánočních svátcích Alexe Pastoora, tak nevyšla premiéra na lavičce podle představ.

Domácí stratég byl během generálky na tento duel spokojený. Jeho mužstvo totiž v přípravě porazilo Kaiserslautern, přičemž mohl ozkoušet novou posilu Freda Fridaye, kterého od základu nasadil i do tohoto utkání. Další dvě čerstvé akvizice, Yigithan Güveli a Dabney dos Santos, ještě na úvod jarní části sledovali dění na hřišti pouze z tribuny.

Hostům měsíc prosinec úplně dobře nevyšel, nedokázali totiž ze čtyř kol uhrát ani jedno vítězství, všudy všeho urvali pouhé dva body, a nacházeli se před tímto duelem, jenž musel být v předešlém roce odložený kvůli hustému sněžení, mimo první sedmičku, zaručující play-off Evropské ligy. Díky tomuto výsledku se ale do ní zpátky vrátili.

Ne že by první půle nějaké šance nenabídla, ale bylo vidět, že jsou oba týmy po kraťoučké přestávce ještě jaksi ve svátečním módu. Ve 4. minutě se musel činit rotterdamský brankář Kortsmit, jenž likvidoval pokus Mounta, na opačné straně si svůj první úspěšný zákrok připsal Pasveer ve 14. minutě, to když jeho připravenost svou střelou ozkoušel Brogno.

O sedm minut později se souboj Brogna s Pasveerem opakoval a znovu z něho vyšel jako vítěz arnhemský gólman, po půlhodině hry se také zase musel předvést Kortsmit, jehož ohrožoval Oude Kotte. O všem podstatném se rozhodovalo až ve druhém dějství, které, co se týče fotbalové atraktivity, nebylo rovněž nijak vyloženě pohledné.

V 64. minutě si Rashica na pravé straně počkal na správný moment a vyslal svůj dlouhý pas do šestnáctky, tam si naběhl Mount, jenž jednoduchým zakončením z voleje usměrnil balón levačkou přesně na bližší tyčku. Sparta mohla srovnat díky přímáku Mührena a dobré střely Brogna, avšak v obou dvou případech si Pasveer stačil poradit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele