základní část, 19. kolo
21.01.2018 12:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SBV Excelsior 2:3

Rotterdamské derby mezi Spartou a Excelsiorem přineslo několik zajímavých momentů, nakonec se z tříbodového zisku radoval mírně favorizovaný Excelsior. Ten udolal svého nedělního protivníka po výsledku 3:2, přitom hned dvakrát prohrával a vítěznou trefu vsítil až v 86. minutě. Sparta je tak stále beznadějně poslední s jedenácti body, SBV se posunul na desáté místo Eredivisie se čtyřiadvaceti body.

Přitom domácí celek měl opravdu výborný vstup do zápasu, skóre se měnilo již po necelých třech minutách. Po rohovém kopu z levé strany od Sanusiho propadl míč do středu brankového území a tam si ho nešťastně do vlastní sítě srazil Milan Massop. Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a hostům se povedlo vyrovnat. Svůj první gól v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže zaznamenal šestadvacetiletý záložník Ali Messaoud.

K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se postavil Mike van Duinen a jeho výtečnou střelu dokázal brankář Kortsmit odvrátit na tyč. Balón se poté odrazil k dobíhajícímu Messaoudovi, který z hranice brankového území neměl problém rozvlnit síť. Hosté mohli otočit vývoj po necelé dvacetiminutovce, standardní situace Faika z nějakých pětadvaceti metrů skončila o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí.

Sparta podruhé a naposledy vedla ve 42. minutě, kdy Massop po rohovém kopu z pravé strany zcela zbytečně povalil na zem jednoho z protihráčů a oprávněně byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Loris Brogno a trefil se naprosto přesně doprostřed branky kolem gólmana Zwarthoeda. Ani po této obdržené brance nesložil SBV zbraně a ještě do poločasu opět srovnal, podruhé v tomto duelu zamířil do černého Messaoud.

Ten nejprve vyhrál hlavičkový souboj a po následném přiťuknutí od Elberse obstřelil z deseti metrů plachtícího Kortsmita, míč zapadl k pravé konstrukci. Druhý poločas začal opatrněji, poté v 64. minutě zahodil obrovskou možnost Bruins a pálil mimo. Na druhé straně o čtvrthodiny později odzbrojil de Wijs na poslední chvíli Fridaye. V 83. minutě spálil tisíciprocentní šanci Duarte a ze dvou metrů minul poloprázdnou branku, Excelsior potrestal tuto chybu o tři minuty později. Jeho hrdinou se stal střídající Anouar Hadouir, marocký rodák se parádně trefil k bližší tyčí z přímého volného kopu z nějakých dvaadvaceti metrů.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele