základní část, 2. kolo
20.08.2017 16:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - PEC Zwolle 1:1

Sparta Rotterdam dosáhla na svůj první bodový zisk proti Zwolle, když velmi brzy smazala jednobrankové manko a nakonec remizovala 1:1. Hosté naopak po minulé výhře poprvé ztratili, vzhledem k průběhu nedělního utkání je nerozhodný výsledek naprosto zasloužený. PEC se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti již po necelé čtvrthodině hry, domácí dokázali srovnat o deset minut později zásluhou Roberta Mührena.

Zwolle v podstatě zužitkovalo první nebezpečnější akci tohoto duelu, do černého zamířil Youness Mokhtar. Pětadvacetiletý marocký rodák využil přízemního centu Saymaka z pravého křídla a následného přiklepnutí od Parzyszeka, z hranice brankového území pak zblízka překonal brankáře Kortsmita. Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, jejich první gól v této sezóně vstřelil osmadvacetiletý forvard Robert Mühren.

Ten se po dobré práci Bronga a následném centru ocitl zcela sám před odkrytou brankou a ze dvou metrů neměl problém dopravit balón do sítě. Hosté si mohli vzít zpět své vedení zhruba pět minut před přestávkou, kdy po pasu z levé strany a následné prodloužené hlavičce zakončoval u zadní tyče rozběhnutý Saymak, ovšem z mírného úhlu vyběhnuvšího Kortsmita nepropálil.

Ve 43. minutě vystřelil ze čtrnácti metrů Mohktar, jeho technický pokus mířící pod horní tyčku dokázal Korsmit vyboxovat nad sebe. Ve druhém poločase se hra přeci jen srovnala, nejvážnější příležitost měli domácí v 53. minutě. Obránce Floranus si navedl balón z pravé strany blíže do středu a poté vypálil z hranice pokutového území, jeho dělovka přeci jen skončila na tyči.

Ve zbývajícím průběhu se oba výběry spíše soustředily na defenzívu a příliš útočných výpadů k vidění nebylo, až do závěrečného hvizdu se diváci nedočkali jediné výraznější gólové možnosti. Sparta v příštím kole bude chtít dosáhnout na první výhru na půdě nováčka z Bredy, který je po dvou kolech na posledním místě tabulky. Zwolle poměří síly s dalším výběrem, jenž trochu překvapivě ještě ani jednou nebodoval - tedy s Twente.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele