základní část, 17. kolo
17.12.2017 12:30 CET
0 : 7
(0:4)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Feyenoord Rotterdam 0:7

Rotterdamské derby mělo jasného lídra, obhájce titulu z Feyenoordu si zavzpomínal na loňské časy a trápící se Spartu deklasoval na jejím stadionu vysoko 7:0. O svém vítězství rozhodl již v úvodní půlhodině, kdy skóroval hned čtyřikrát. Další tři góly přidal po změně stran a o jeho tříbodovém zisku nebylo pochyb. Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta se nacházejí na pátém místě s devětadvaceti body, Spartě patří sedmnáctá příčka s jedenácti body.

První branka padla už ve 4. minutě, kdy se Tonny Vilhena po přistrčení od Dylana Venteho opřel do balónu z úctyhodných třiceti metrů a jeho plachtící rána zapadla přímo pod břevno nad gólmana Kortsmita. Za další čtyři minuty zvyšoval vedení favorita teprve osmnáctiletý útočník Vente a zaznamenal svůj vůbec první gól v nizozemské nejvyšší soutěži. Na toho domácí defenzíva zcela zapomněla před hranicí brankového území.

Vente si naskočil na parádní centr Boëtiuse z levého křídla a hlavou umístil míč pod horní tyčku. Třetí gól padl přesně po odehrané čtvrthodině, kdy si Steven Berghuis naběhl na parádní kolmici od Boëtiuse. Ten sice z ostrého úhlu lehce vyběhnutého Kortsmita nepřekonal, ovšem u protější tyče se dostal k míči Jerry St. Juste a ze sedmi metrů i přes zákrok nohou od strážce Sparty rozvlnil sít.

Ve 28. minutě se podruhé v nedělním klání prosadil Vilhena. Po nepříliš povedeném výkopu to znovu zkusil z nějakých třiceti metrů a míč zakroutil k bližší tyči, Kortsmit se natahoval marně - 0:4. Domácí mohli zaznamenat čestný úspěch o deset minut později, ale samostatný únik Goodwina dokázal brilantně levou nohou vyrazit do strany brankář Jones. Tři minuty po přestávce přidal pátou trefu Renato Tapia.

Dvaadvacetiletý peruánský záložník si na hranici brankového území naskočil na rohový kop Berghuise a hlavou mířil přímo k levé tyči. V 54. minutě vyrazil Jones ránu Mührena, necelých dvacet minut před koncem se zaslouženě trefil nejaktivnější muž na hřišti Berghuis. Po přihrávce od Venteho mu stačilo nastavit nohu a ze středu pokutového území pokořil rezignovaného Kortsmita - 0:6. V 88. minutě uzavřel gólový účet střídající Bilal Basaçikoglu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele