základní část, 4. kolo
10.09.2017 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Twente 1:0

Twente Enschede se stále nemůže naladit na správnou vlnu a nyní prohrálo již počtvrté v řadě, na půdě Sparty rozhodně mělo na to získat alespoň bod. V tuto chvíli je v tabulce na šestnácté pozici s nulovým bodovým ziskem a před konkurenční Rodou a Tilburgem je pouze o skóre. Rotterdamský výběr naopak zaznamenal své premiérové vítězství v novém ročníku Eredivisie a díky těsnému výsledku 1:0 se posunul na dvanáctou příčku s patnácti body.

Vyložené příležitosti i jediný gól utkání byly k vidění v úvodním dějství, v tom druhém domácí skvěle bránili a hosté se marně snažili najít recept na výtečnou defenzívu protivníka. První větší možnost se zrodila po pěti minutách hry, kdy si Craig Goodwin posunul balón ze strany blíže do středu a poté nebezpečně vypálil, jeho nadějný pokus minul hostující branku o pár decimetrů. Stejný hráč přeci jen zužitkoval mírný tlak svého výběru v 18. minutě.

Po centru Bronga z pravého křídla si naběhl ke vzdálenější tyči a zcela osamocen mířil z hranice brankového území k pravé konstrukci, od které se balón odrazil do sítě. Twente bylo blízko k vyrovnání zhruba deset minut před přestávkou. Po autovém vhazování se dostalo hned ke třem dobrým střelám, dvě z nich zablokovala obrana Sparty a jednu fantasticky vyrazil brankář Kortsmit. Sparta do poločasu zahrozila ještě jednou a to ve 42. minutě.

Na pas z levé strany si nabíhal velmi aktivní Goodwin, avšak na poslední chvíli přispěchal s obranným zákrokem vracející se van der Lely a míč odvrátil alespoň na rohový kop. Po změně stran aktivita domácích přeci jen opadla a ti se více soustředili na zadní vrátka. Hostům vázla rozehrávka ve středu pole a také finální přihrávka, až do závěrečného hvizdu prakticky neohrozili Kortsmita ani jednou.

Naopak ve čtvrté nastavené minutě přišli o vyloučeného Stefana Theskera, který obdržel druhou žlutou kartu a v příštím kole proti Utrechtu bude citelně scházet. Rotterdamský klub přivítá v páteční předehrávce 5. kola vysoce favorizovaný Alkmaar a má tak před sebou náročný úkol.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele