základní část, 5. kolo
15.09.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 0:2

Alkmaar potvrdil úlohu favorita na půdě rotterdamské Sparty a díky dvěma brankám Woutera Weghorsta zaznamenal po výsledku 2:0 své čtvrté vítězství v řadě za sebou. Prozatím se dostal na druhé místo Eredivisie s dvanácti body o skóre za vedoucí Feyenoord. Nicméně ani domácí výběr nepředvedl špatný výkon, vytvořil si několik vyložených gólových příležitostí. Kuriozitou páteční předehrávky 5. kola byla penalta z 22. minuty.

Sparta tak prohrála poprvé po třech předchozích duelech a v tabulce ji patří dvanáctá pozice s pěti body. AZ vstoupil do utkání velmi aktivně. Hned ve 3. minutě to po hezké souhře zkusil z pravé strany pokutového území Jahanbakhsh a střelu odvrátil až jeden z padajících obránců. O osm minut později se parádní patičkou uvolnil Seuntjens a tvrdě vypálil, jeho ráně však chyběla přesnost. Velmi zajímavý moment byl k vidění v rozmezí 21. - 23. minuty.

Hosté dostali možnost zahrávat pokutový kop po jasném faulu Floranuse na rozběhnutého Ouwejana. Míč si na penaltový puntík postavil Weghorst, brankář Kortsmit jeho přízemní pokus fantastickým způsobem odvrátil na rohový kop. Nicméně penalta se opakovala kvůli předčasnému vyběhnutí Kortsmita, jenž navíc uviděl od rozhodčího žlutou kartu. Weghorst tedy šel na opravu, jenomže ani napodruhé neuspěl.

Při repete totiž mířil k opačné konstrukci a strážce Sparty jeho úmysl přečetl, střelu vyrazil před sebe. Ve 27. minutě se hostující gólman Bizot pouze ohlédl za pokusem ze střední vzdálenosti, který prosvištěl těsně kolem pravé tyče. Favorit tohoto střetnutí přeci jen otevřel skóre ještě do poločasu, ve 34. minutě skóroval Weghorst. Hostující útočník využil přízemního rohového kopu Vejinoviče a z dvanácti metrů se trefil přímo ke vzdálenější tyči.

Tři minuty před přestávkou mohl srovnat hlavičkující Mühren, Bizot však zkrotil balón ve svých rukavicích. AZ pojistil svůj náskok krátce po odehrané hodině a do listiny střelců se opět zapsal Weghorst. Ten po sklepnutí od Jahanbakhshe vystřelil z první z dvanácti metrů a Kortsmit i přes zásah nezabránil míči v cestě do sítě. V závěrečné dvacetiminutovce nebyla domácím uznána branka kvůli ofsajdu a poté se musel činit Bizot, Spartě tak nebylo přáno vsítit ani čestný gól.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele