základní část, 15. kolo
09.12.2017 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - VVV Venlo 2:2

Heerenveen už poněkolikáté prožil poměrně smolný zápas, neudržel těsné vedení a s Venlo pouze remizoval. I nadále se jednoduše nedokáže chytit, a bylo by vlastně dosti překvapivé, kdyby se po podzimu ocitl v klíčové první sedmičce. VVV uzmul již svou čtvrtou remízu v uplynulých pěti kolech a pořád je mimo sestupové pásmo.

Před týdnem přišli svěřenci trenéra Jurgena Streppela aspoň o bod na půdě Rody díky inkasované brance tři minuty před koncem, teď nedokázali urvat vítězství zásluhou obdrženého gólu pět minut před závěrečným hvizdem. Před vlastními fanoušky tak zůstávají jedním z nejhůře hrajících mužstev celé Eredivisie, zvítězili totiž dosud jen jednou.

Hosté vstoupili do tohoto utkání náramně a už po deseti minutách hry se ujali vedení. Leemans vyslal svou dlouhou kolmicí z vlastní poloviny hřiště rozeběhnutého Thye, na něhož heerenveenská defenzíva trestuhodně zapomněla, ten pak vnikl do šestnáctky, kde jednoduchou kličkou položil na zem stopera Pierieho a přesně zacílil.

Každopádně domácí dokázali ze standardky srovnat stav o devět minut později. Schaars dlouhým nákopem do vápna našel hlavičku Dumfriese, jenž táhlým obloučkem přeloboval zkoprnělého brankáře Unnerstalla. Ve 23. minutě se snažil navýšit náskok po Kobajašiho přihrávce Veerman, ale na připraveného Unnerstalla nevyzrál.

Zkraje druhého dějství se pak fríský celek znovu gólově prosadil. Vlap, mladá talentovaná naděje, která s klubem nedávno prodloužil kontrakt, dokázal i pod tlakem van Crooije prostrčit míč na Veermana, jenž i z těžké pozice levačkou zamířil do sítě. V 54. minutě zahrozil Kobajaši, ale z úhlu se ani nadvakrát neprosadil.

Poslední minuty pak patřily hostům. V 84. minutě sice selhal v tutovce Thy, jenž snad ze dvou metrů nedotlačil míč za brankovou čáru, ovšem o pár chvil později se za pokutovým územím dostal k balónu van Crooij, napálil ho z voleje, a jeho střídající spoluhráč Seuntjens protečoval tuhle střelu přesně k tyči, kam se gólman Hahn nemohl natáhnout.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele