základní část, 2. kolo
19.08.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Heracles Almelo 1:1

Heracles dlouhou dobu sahalo po dalším tříbodovém zisku, když po senzační úvodní výhře nad vysoce favorizovaným Ajaxem vedlo na půdě Heerenveenu, jenže o další velký úspěch přišlo ve třetí nastavené minutě. Domácí tak získali svůj druhý bod po první divoké remíze s Groningenem, Almelo má na kontě čtyři body a nachází se v horní polovině Eredivisie. Vyrovnávací trefu vsítil až v poslední možnou chvíli domácí Nemanja Mihajlovič.

Hořkou premiéru v tomto ročníku zažil český krajánek Jaroslav Navrátil, jenž přišel na hřiště v 89. minutě a byl tedy přímým aktérem branky soupeře. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté poprvé zahrozil SC. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Schaars a dobře mířil pod břevno, nicméně brankář Castro předvedl fantastický zákrok a jednoruč vytěsnil balón nad horní tyčku.

Hosté se dostali do vedení v poslední minutě úvodního dějství a Heerenveen tak obdržel těžký direkt do šatny. Po rohovém kopu Kuwase z levé strany se opřel do míče Robin Pröpper a v pádu z deseti metrů trochu se štěstím poslal balón přímo k pravé tyči, brankář van der Steen se natahoval marně. Heracles mohlo pojistit svůj náskok v 52. minutě, jenže Kuwase v samostatném úniku dokázal vychytat připravený van der Steen.

Od tohoto momentu domácí přeci jen zvýšili obrátky. V 65. minutě se Zeneli pokusil přihrát na Ghoochannejhada, ovšem nebyla to dobrá volba a solidní šance proto vyzněla do ztracena. Za další dvě minuty předvedli pohlednou souhru Zeneli s Ghoochannejhadem, v závěru akce druhý jmenovaný hlavičkoval příliš slabě a Castro si na konto připsal snadný zákrok. V 73. minutě si Heerenveen vypracoval další slibnou možnost.

K přímému volnému kopu se postavil Kobajaši a mířil do dolního pravého rohu, ale Castro předvedl vynikající zákrok a podržel svůj výběr. Když už se zdálo, že Almelo udrží těsný náskok až do závěrečného hvizdu, tak zčista jasna srovnal Mihajlovič. Teprve jednadvacetiletý srbský útočník využil dlouhého nákopu van der Steena, míč k němu propadl až na zadní tyč a poté přesnou hlavičkou umístil balón mimo dosah Castra.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele