základní část, 5. kolo
17.09.2017 16:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - VVV Venlo 1:1

Venlo potvrdilo, že adaptace na nejvyšší fotbalovou soutěž mu alespoň zpočátku sezóny nedělá žádné problémy, a uhrálo opravdu velmi cenný bod na půdě ostříleného Vitesse. To tak nenapravilo svůj poslední nezdar v Evropské lize proti Laziu a po třech vítězstvích a jedné porážce si na své konto připsalo svůj premiérový nerozhodný výsledek.

Domácí byli směrem dopředu v první půli určitě aktivnějším mužstvem. Ve 12. minutě se prosadil do jakési pološance Matavž po centru zprava od Rashicy, jenže střelu z halfvoleje po sklepnutí od Kašii nasměroval jen do rukavic brankáře Unnerstalla. V 19. minutě po dlouhém pasu Brunse zakončoval o dost nebezpečněji Linssen, ale Unnerstall si poradil.

Ve 23. minutě pálil pravačkou nepříjemně Rashica, a i když Unnerstall nepředvedl úplně jistý zákrok a balón neudržel ve své náruči, obrana VVV přežila. Arnhemský celek se nakonec dočkal zaslouženého vedení zkraje druhé půle. Střídající Opoku byl sotva na hřišti pár minut a pod tlakem beka Büttnera svou mizernou rozehrávkou nešťastně vyslal na zteč Matavže.

Ten následně přetlačil vracejícího se Röselera a usměrnil míč přesně k tyčce. Tahle přesná trefa jako by Venlo trošku nakopla. O pár minut později také hosté poprvé vystrčili růžky, jenže pokus Seuntjense byl hodně slabý na to, aby nějakým způsobem ohrozil gólmana Pasveera. V 54. minutě pak Opoku o kousek nedosáhl na dobrý pas Seuntjense.

V 55. minutě mohl na druhé straně navýšit náskok Matavž, který se zbavil kličkou Posta, narovnal si balón na levačku, ale mířil těsně mimo. Skórovat odmítl také Bruns, který z blízkosti trefil z úhlu jen dobře vyběhnuvšího Unnerstalla. Čím více se blížil konec utkání, tím více jako by Venlo dostávalo prostor. A nakonec situace využilo k vyrovnání.

Poslední desetiminutovka vyšla jasně lépe klubu z Venlo. Zapsat se do střelecké listiny mohl už Thy, jenže z otočky střílel pouze do jednoho z protihráčů. Ke konečné remíze došlo v poslední možnou chvíli. Kašia evidentně zatáhl za dres Röselera v pokutovém území, kopala se penalta, a tu snadno proměnil exekutor Leemans.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele