základní část, 24. kolo
17.02.2018 18:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - SBV Excelsior 1:2

Rotterdamský Excelsior naprosto zaskočil Arnhem a z jeho půdy si odváží nesmírně cenné tři body po vítězství 2:1. Hosté tak dokázali přerušit svou sérii čtyř utkání bez tříbodového zisku a znovu udělali důležitý krok k záchraně. V tabulce Eredivisie se vyhoupli na jedenáctou pozici s devětadvaceti body. Domácí naopak senzačně zaváhali a přímá účast v Evropské lize se jim lehce vzdálila, momentálně jsou sedmí se sedmatřiceti body.

Přitom svěřenci trenéra Henka Frasera měli naprosto snový vstup do sobotního zápasu, skórovat se jim povedlo z první vážnější akce již po necelých dvou minutách. Podruhé v tomto soutěžním ročníku se prosadil Luc Castaignos, jenž hostuje v klubu z portugalského Sportingu. Přetažený centr Daba z pravého křídla sklepl hlavičkující Linssen na hranici brankového území, odkud Castaignos akrobaticky zakončil přímo k bližší tyči.

Kdo čekal, že Vitesse bude pokračovat v gólových hodech, tak se hodně zmýlil. S přibývajícím časem se hra stále více vyrovnávala a hostům se povedlo srovnat ještě do přestávky. Ve 44. minutě obdržel Hicham Faik balón proti noze od Elberse, navedl si ho blíže k domácí brance a pak se parádní ranou z pětadvaceti metrů milimetrově trefil přesně k levé tyči. Brankář Pasveer se po míči natahoval seč mu síly stačily, ale stejně na něj nedosáhl.

Excelsior působil sebevědomým dojmem také po změně stran. Otočit vývoj mohl už v 54. minutě, kdy po levé straně uprchl Mattheij. Ten následnou přihrávkou na hranici brankového území vybídl ke skórování Elberse, jenže proti jeho nepříliš razantnímu zakončení zázračně jednoruč zasáhl Pasveer. Balón udržel před brankovou čarou a pak ho ukryl ve svých rukavicích. Rozhodující moment se zrodil v 66. minutě.

Po dlouhém nákopu Karamiho utíkal po pravé straně Elbers, avšak zadrobil a vystřelit nedokázal. Do bezpečí chtěl vzápětí odkopávat Faye, nicméně trefil jen před sebou stojícího Mika van Duinena a od něho se balón odrazil mezi tři tyče. Vracející se Pasveer sice zasáhl, jenomže až půl metru v prostoru branky. Hosté si těsný náskok pohlídali až do závěrečného hvizdu a opařeného favorita prakticky k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele