základní část, 1. kolo
12.08.2017 20:45 CET
4 : 1
(3:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NAC Breda 4:1

Vitesse Arnhem navázalo na dobrý výkon ze superpoháru proti Feyenoordu, kde prohrálo až v penaltovém rozstřelu, a nyní v úvodním zápase nizozemské nejvyšší soutěže snadno zdolalo nováčka z Bredy po výsledku 4:1. O svém tříbodovém zisku rozhodlo již v úvodní půlhodině, kdy skórovalo hned třikrát a tříbrankový rozdíl nakonec udrželo až do závěrečného hvizdu. Hosté tak při své obnovené premiéře v první lize okusili na vlastní kůži tvrdou konkurenci.

Domácí měli raketový vstup do zápasu a už po necelých dvou minutách se dostali do vedení. Po přihrávce z levé strany od Büttnera se před hranicí brankového území ocitl osamocený Thomas Bruns a z první uklidil balón k pravé tyči, brankář Noppert se natahoval marně. Vitesse zvýšilo svůj náskok ve 20. minutě, kdy se po pasu z pravé strany a následných dvou odrazech dostal míč na kopačku Briana Linssena a ten ho nekompromisně poslal k levé konstrukci.

Favorit tohoto duelu rozhodně nepolevil v aktivitě a v polovině úvodního dějství po rohovém kopu nastřelil břevno. Definitivní pojistku přidala nová ofenzivní posila týmu Tim Matavž ve 32. minutě. Slovinský osmadvacetiletý útočník po pasu z pravé strany hlavičkoval z osmi metrů a míč zapadl k bližší tyči, Noppert byl i tentokráte naprosto bez šance. Za další čtyři minuty vypálil ze střední vzdálenosti Rashica a Noppert dokázal vytěsnit míč na rohový kop.

Arnhem naprosto ovládl také konec první půle, ve 40. minutě hlavičkoval Matavž jen o několik decimetrů nad horní tyčku. Po změně stran se hra přeci jen vyrovnala a vyložených možností ubylo, NAC vstřelilo svůj premiérový gól po návratu z druhé ligy v 69. minutě. Autorem branky byl Thierry Ambrose, jenž po centru Manu Garcíi hlavičkoval zcela osamocen ze šesti metrů a ukázkově přehodil gólmana Pasveera.

Od tohoto momentu začali hosté více riskovat a toho využil Rashica v 77. minutě, když po ukázkové sólové akci přidal čtvrtou brankou svého výběru. Po efektivním zpracování se dvěma chytrými kličkami dostal až před hranici pokutového území a poté přízemní střelou z osmnácti metrů umístil balón přesně k levé konstrukci, Noppert neměl nárok. Breda v příštím kole přivítá velkého favorita z PSV, Vitesse bude bojovat na půdě Rody Kerkrade.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele