play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
15.05.2018 20:45 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 3:2

První zápas závěrečné fáze o Evropskou ligu dopadl lépe pro domácí Arnhem, který díky vstřelené brance ve druhé nastavené minutě přehrál konkurenční Utrecht v poměru 3:2. Jeho vítězství se rozhodně nerodilo lehce, neboť hned dvakrát přišel o jednobrankový náskok a v samém závěru to vypadalo, že zápas skončí remízou. Hosté opět ukázali svou houževnatost, i tak budou muset v sobotní odvetě na vlastním stadionu stahovat manko.

Do první větší možnosti se dostali hosté po třech minutách, kdy se z hranice pokutového území opřel do míče Strieder a jeho skákavý pokus minul prostor tří tyčí jen o decimetry. Za dalších osm minut naopak mohl jít do vedení SBV, avšak Beerens zblízka nepřekonal brankáře Jensena a následná dorážka skončila pouze na břevně. Necelých pět minut před přestávkou pálil tvrdě doprostřed branky Ayoub a gólman Houwen vyrazil balón nad sebe.

Skóre úterního souboje otevřel ve 43. minutě Mason Mount, jenž má v poslední době úchvatnou formu a ve třetím utkání za sebou vsítil již svůj pátý gól. Tentokráte obdržel krásný centr Beerense z pravého křídla a hlavou ze středu pokutového území umístil balón k levé tyči. Čtyři minuty po změně stran vypálil z voleje z dvaceti metrů Brian Linssen a Jensen měl co dělat, aby jeho ránu mířící k bližší konstrukci vytěsnil na rohový kop.

Po hodině hry to zkusil ze střední vzdálenosti Büttner a zadní tyč minul zhruba o metr. Z následné akce se Utrechtu podařilo srovnat. Na rohový kop z levé strany od Zakarii Labyada si nejvýše do vzduchu naskočil Ramon Leeuwin a razantní hlavičkou z hranice brankového území nedal Houwenovi žádnou naději. Domácí si vzali zpět ztracený náskok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Přetažený pas Foora z levého křídla přistál na kopačce Linssena, jenž naprosto úchvatným lobem z hodně ostrého úhlu zakroutil míč ke vzdálenější tyči. FC opět srovnal v 86. minutě. Labyad napřáhl z více jak pětadvaceti metrů, balón po teči jednoho z padajících hráčů Arnhemu změnil trajektorii letu a skončil v síti. Houwen se smolně hnul na opačnou stranu. Vitesse přeci jen mělo poslední slovo. Při závěrečné akci celého klání usměrnil Guram Kašia dlouhý nákop Büttnera hlavou nad plachtícího Jensena.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele