základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 5:0

Twente Enschede získalo v roce 2010 ligový titul, jenomže teď po osmi letech od obrovského úspěchu naopak zažívá nečekané zklamání. V klíčovém zápase 33. kola utrpělo debakl 0:5 na půdě Vitesse a s nejvyšší soutěží se loučí. Na jediném přímo sestupovém osmnáctém místě už totiž zůstane, neboť v celém ročníku vybojovalo pouhých 23 bodů a na sedmnáctou barážovou příčku Rody Kerkrade má manko již nedostižných čtyř bodů.

Hosté sice oživili svou naději v posledním kole po výhře 2:0 nad Zwolle, jenomže v Arnhemu ztráceli od samého začátku a byli horší ve všech ohledech. Vitesse si naopak zajistilo dodatečnou kvalifikaci o Evropskou ligu, momentálně je šesté s osmačtyřiceti body a hůře než na sedmé pozici skončit nemůže. Úvodní půlhodina se odehrávala v opatrném duchu a k vidění nebyla jediná větší příležitost, poté dvakrát zahrozili hosté.

Nejprve je mohl dostat do vedení Maher, jehož nezištná střela přes nohy protihráče zapadla do rukavic pozorného brankáře Houwena. Ve 35. minutě prováhal dvě šance na zakončení z výborné pozice Maria, až napotřetí nevystřelil příliš razantně a Houwen jistě zasáhl. Domácí z ničeho nic udeřili o pět minut později. Do vedení je dostal Thulani Serero, který vypálil z dvaadvaceti metrů, a jeho parádní pokus milimetrově zaplul pod horní tyčku.

Po změně stran se hosté snažili zvrátit stav ze všech sil, jenomže byla na nich vidět nervozita a z té nakonec pramenily nevyhnutelné minely v defenzívě. SBV zvýšil své vedení v 53. minutě. Slovinec Tim Matavž si naskočil na centr Büttnera z levého křídla a hlavou se trefil ke vzdálenější konstrukci. O čtvrthodiny později vyrazil gólman Drommel bombu z pravé strany šestnáctky před sebe a k dorážce se pak dostal Mason Mount.

Po jeho ráně se míč odrazil od břevna těsně za brankovou čáru, celou situaci navíc jistil Brian Linssen. Právě Linssen přidal čtvrtý gól svého výběru v 71. minutě, po obloučku od van Bergena se s ničím nerozpakoval a balón nekompromisně napálil k pravé konstrukci. Ještě jeden hřebíček do rakve Twente zasadil Matavž zhruba dvě minuty před závěrečným hvizdem, když díky centru Mounta rozvlnil síť s pomocí břevna po tvrdé bombě z voleje.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele