základní část, 3. kolo
26.08.2017 18:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AZ Alkmaar 1:2

Fotbalisté Alkmaaru zvládli odvetu za loňskou porážku ve finále národního poháru s konkurenčním Vitesse a tentokráte vyhráli na půdě soupeře po výsledku 2:1. Díky tomu vybojovali svůj druhý tříbodový zisk v řadě a mají tedy na kontě šest bodů. Arnhem naopak poprvé v nové sezóně ztratil body a je také šestý. O vítězství AZ rozhodl kapitán Wouter Weghorst, jenž poslal svůj tým do vedení a pak rozhodl deset minut před koncem.

Hosté měli skvělý vstup do utkání, když otevřeli skóre sobotního duelu už ve 3. minutě. Po přímém volném kopu z pravé strany si naběhl těsně před hranici pokutového území právě Weghorst a z první ze sedmi metrů uklidil balón přesně k tyči, brankář Pasveer neměl šanci zasáhnout. V následujících minutách Alkmaar dobře bránil a hra se vyrovnala, svůj náskok mohl zvýšit zhruba deset minut před přestávkou.

Z hranice pokutového území vypálil Linssen a gólman Bizot předvedl fantastický zákrok, míč vyrazil do strany. Ve 39. minutě se dostal ještě do slibnější pozice íránský útočník Jahanbakhsh a k důležitému gólu mu chyběly vskutku jen centimetry, trefil totiž tyč. Hosté byli odhodláni uspět i po změně stran a znovu tlačili, v 52. minutě vystřelil velmi nebezpečně Seuntjens a Pasveer s vypětím všech sil vytěsnil míč nad horní tyčku.

Za dalších dvanáct minut se chvěla konstrukce branky podruhé a znovu se o to postaral Alkmaar, po ráně z pravé části šestnáctky orazítkoval břevno Svensson. V 68. minutě z ničeho nic vyrovnal slovinský forvard Tim Matavž a pro AZ to byl krutý moment. Domácí útočník si naběhl na pas Linssena z pravého křídla a hlavou z osmi metrů usměrnil balón k levé tyči, Bizot se tentokráte natahoval marně.

Vitesse dokonce mohlo otočit vývoj za dalších deset minut, jenže Büttner z přímého kopu střílel o pár decimetrů vedle levé konstrukce. Klíčový moment se zrodil o tři minuty později, kdy podruhé v zápase skóroval Weghorst. Pětadvacetiletý kanonýr využil krásného centru Vejinoviče za obranu a hlavou překonal Pasveera, který neudržel míč před brankovou čarou. V samém závěru sice neuspěl po samostatném úniku střídající Garcia, nicméně AZ tento moment příliš mrzet nemusel.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele