základní část, 5. kolo
16.09.2017 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - SC Heerenveen 1:2

Poprvé od roku 2011 se podařilo Heerenveenu vyloupit všechny body z půdy Excelsioru, a to i přesto, že po poločase prohrával díky brance Ryana Koolwijka. Ihned po přestávce totiž dokázal srovnat Arber Zeneli a konečné vítězství zajistil dvacet minut před koncem svou premiérovou trefou v novém dresu novozélandský reprezentant Marco Rojas.

Fríský celek vstupoval do tohoto duelu jako mírný favorit, obzvláště proto, že jako jeden z mála v Eredivisie ještě neprohrál a naposledy se mu podařilo skolit giganta z PSV. Jenže začátek utkání nebyl z jeho strany povedený. Už ve 3. minutě unikl po pravé straně Caenepeel, který přihrál do vápna El Azzouzimu, ten pak ale pálil jen do boční sítě.

V 18. minutě se již domácí radovali ze vstřelené branky. V šestnáctce se sice nepodařilo zakončit Messaoudovi, stačil však ještě přistrčit balón za hranici vápna, odkud Koolwijk nechytatelnou pumelicí překonal brankáře Hansena. Ve 24. minutě poprvé zahrozili také hosté, nicméně Ghúčannejhád mířil těsně mimo.

Ve druhém dějství přece jenom Srdíčka zabrala a dočkala se toužebné odpovědi. Ve 47. minutě byl blízko gólu Pierie, k němuž se odrazil míč po standardce Ödegaarda, svou dělovkou ale trefil pouze gólmana Kristinssona. O pár chvil později se již prosadil Zeneli, jehož tečovaný pokus levačkou skončil přesně u vzdálenější tyčky.

Hosté byli směrem dopředu i nadále aktivnějším mužstvem. Pořád při chuti byl Zeneli, jehož dělovku z 51. minuty musel vyrážet Kristinsson, a o deset minut později kosovský reprezentant nasměroval míč do tyčky. V 67. minutě poté Thorsbyho nahradil v sestavě Rojas a právě on se stal klíčovou postavou celého utkání.

Ödegaard poposunul balón na hranici vápna Ghúčannejhádovi, ten ho ihned z první sklepl sbíhajícímu si Rojasovi, jenž si při zpracování možná i pomohl rukou, a i z těžkého úhlu následně dokázal překonat Kristinssona. Excelsior mohl srovnat zásluhou Koolwijka, jenže jeho hlavičku fantasticky zlikvidoval Hansen.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele