základní část, 4. kolo
09.09.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - SBV Vitesse 0:3

Arnhem po minulé porážce s Alkmaarem využil reprezentační přestávku na jedničku a tentokráte bez větších potíží zvítězil na půdě Excelsioru, který zdolal poměrně hladce 3:0. Díky třetímu tříbodovému zisku v sezóně se prozatím dostal na druhé místo tabulky o tři body za Feyenoord. Domácí rotterdamský celek prohrál podruhé v tomto soutěžním ročníku a se čtyřmi body mu patří třináctá příčka.

Hosté od samého začátku převzali taktovku nad sobotním utkáním a měli více ze hry, do první větší možnosti se dostali po necelých dvaceti minutách. K nebezpečné střele z dvaceti metrů se odhodlal Büttner a brankář Kristinsson měl plné ruce práce, nakonec míč odvrátil mimo prostor tří tyčí. Favorit tohoto duelu šel do vedení v poslední minutě úvodního dějství, prosadil se čtyřiadvacetiletý útočník Luc Castaignos.

Kmenový hráč portugalského Sportingu zužitkoval centr Büttnera z pravého křídla a nepochopitelného podskočení chybujícího Kristinssona, poté šťastně stehnem poslal míč do odkryté branky. Vitesse pojistilo náskok devět minut po přestávce, kdy zahrávalo pokutový kop. K němu se postavil slovinský šutér Tim Matavž a Kristinssonovi nedal sebemenší šanci na úspěch, letos v nizozemské nejvyšší soutěži skóroval již počtvrté.

SBV se od této chvíle snažil více útočit, jenže ve finální fázi byl hodně bezzubý. Svou největší možnost sobotního duelu neproměnil v 74. minutě. Po pasu z pravé strany se probojoval k hlavičkovému pokusu El Azzouzi, ale gólman Pasveer předvedl fantastický zákrok a balón zkrotil v rukavicích. Z následného protiútoku se naopak potřetí prosadilo Vitesse a definitivně tak položilo soupeře na kolena.

Podruhé v této sezóně Eredivisie skóroval Brian Linssen, po jeho utěšené střele nemohl Kristinsson dělat nic. Hosté se tak dobře naladili na čtvrteční premiérový zápas v Evropské lize s italským Laziem, příště narazí v lize na dobře hrajícího nováčka z Venla. Excelsior se pokusí napravit toto zaváhání proti Heerenveenu, jenž si vyšlápl i na vysoce favorizované PSV, a jednoduchá úloha ho v žádném případě nečeká.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele