základní část, 11. kolo
04.11.2017 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Roda JC 1:0

Excelsior zvládl důležitou bitvu s konkurenční Rodou Kerkrade a zdolal ji nejtěsnějším poměrem 1:0. Od 36. minuty hrál proti oslabenému soupeři a početní výhodu nakonec zužitkoval na konci prvního poločasu, hubený náskok pak udržel až do závěrečního hvizdu. Rotterdamský celek se díky prvnímu tříbodovému zisku na domácím stadionu posunul na sedmé místo se sedmnácti body, Roda jich má o deset méně a je poslední osmnáctá.

Přitom utkání bylo od samého začátku vyrovnané ve všech směrech, diváci se příliš vyložených možností nedočkali. Po celý průběh bylo k vidění mnoho střeleckých pokusů ze střední vzdálenosti, ovšem ty příliš nebezpečné nebyly. Hosté působili až do 35. minuty dobrým dojmem, jenomže následně byl vyloučen Mikhael Rosheuvel. Ten obdržel přímou červenou kartu za surovou hru a musel předčasně odejít do kabin.

Kuriozitou je, že se jednalo o jedinou kartu sobotního duelu. SBV záhy vstřelil jediný gól, ve 42. minutě se prosadil Luigi Bruns. Zkušený třicetiletý záložník skóroval počtvrté v tomto ročníku Eredivisie, když byl nejprve obrán o balón, poté však obdržel nahrávku na pravou stranu pokutového území od Messaouda. V tváří tvář proti brankáři Jurjusovi nezaváhal a ze sedmi metrů našel mezírku mezi jeho nohama.

Po přestávce hrál domácí celek velmi opatrně a bylo na něm vidět, že chce konečně před vlastním publikem zvítězit. S přibývajícím časem nervozita vyprchávala a Excelsior mohl pojistit svůj náskok zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy byl ve prospěch SBV nařízen pokutový kop. K němu se postavil autor úvodní branky Bruns, jenomže směr jeho střely fantasticky vystihl Jurjus a míč vyrazil do strany.

Ani tento moment nevlil hostům novou krev do žil, až do závěrečného hvizdu gólmana Kristinssona výrazněji neohrozili. Po zhruba čtrnáctidenní reprezentační pauze se Excelsior pokusí navázat na svou skvělou formu z venkovních stadionů proti Utrechtu, Roda by ráda opustila dno tabulky v domácím prostředí s rozjetým Alkmaarem, nicméně jednoduchá úloha ji v žádném případě nečeká.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele