základní část, 18. kolo
23.12.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Twente 0:0

V utkání Excelsioru s Twente se diváci žádného gólu nedočkali, k vidění nebyly ani vyložené brankové příležitosti a bezbranková remíza tak je naprosto zasloužená. SBV dokázal bodovat podruhé v řadě a rok 2017 zakončil na dvanáctém místě s jednadvaceti body. Enschede bodovalo potřetí za sebou, ovšem nenavázalo na skvělý výkon z osmifinále národního poháru s Ajaxem a momentálně je na šestnácté barážové pozici.

Hosté v osmnácti kolech posbírali pouhých patnáct bodů, a pokud se chtějí vyhnout bojům o záchranu až do závěrečného programu, tak musí výrazně přidat. V tomto střetnutí drželi balón v 55% případů a vyprodukovali i více střel, na druhou stranu za celých devadesát minut šly pouze tři rány mezi tři tyče. Oba celky vstoupily do utkání velmi opatrně. O první střelecký pokus se postaral hostující Boere ve 14. minutě, ale mířil zhruba o dva metry vedle.

Twente bylo i v dalším průběhu o něco nebezpečnější a krátce po půl hodině hry mohl otevřít skóre Laukart, jenomže po průniku na levou stranu nedokázal z mírného úhlu prostřelit připraveného brankáře Zwarthoeda. SBV mířil mezi tři tyče pouze jednou a to v 37. minutě, kdy to Vermeulen zkusil z větší vzdálenosti a s jeho střelou si gólman Drommel bez potíží poradil. Obrázek hry se prakticky nezměnil ani ve druhém dějství.

Oba tábory přitvrdily, avšak i nadále měly problémy s přechodovou fází a jejich nadějné útoky brzdily chyby v rozehrávce. Zhruba pět minut po změně stran se do míče opřel Boere a z hranice pokutového území mířil zhruba o metr a půl vedle vzdálenější konstrukce. V polovině druhé půle se do samostatného úniku dostával Jensen, s perfektním obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal de Wijs a nebezpečnou akci tak překazil.

Čtvrthodiny před koncem se mohl stát hrdinou Holla, který je znám výtečnou procentuální úspěšností ze standardních situací, nyní ale mířil příliš vysoko. S přibývajícím časem se na útočné polovině více nacházel Excelsior, jenomže Drommela ohrozit nedokázal. Po krátké zimní přestávce bude bojovat o další body v městském derby na půdě poslední Sparty Rotterdam, Twente zavítá na stadion předposlední Rody Kerkrade.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele