základní část, 17. kolo
16.12.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - VVV Venlo 0:1

Velmi důležitý souboj o záchranu nakonec lépe zvládli hosté z Venla, kteří díky těsně výhře 1:0 přerušili svou dlouhou sérii bez tříbodového zisku. Ta trvala od konce září, tedy devět ligových utkání v řadě za sebou. Kerkrade nedokázalo navázat na vzrůstající formu a v tabulce Eredivisie zůstává na posledním osmnáctém místě s jedenácti body o skóre za rotterdamskou Spartou. VVV se posunul na dvanáctou příčku s devatenácti body.

Zápas měl navíc hořkou pachuť pro kapitána Rody Adila Auassara, který byl zhruba deset minut před koncem vyloučen za zmaření vyložené brankové příležitosti. Paradoxem je, že se velmi podobného zákroku dopustil před týdnem proti Groningenu a musel si odpykat distanc na jedno střetnutí. Sobotní duel byl od samého začátku nesmírně vyrovnaný a na obou týmech byla znát nervozita především v prvním poločase.

V něm se diváci dočkali mnoha nepřesností a také kvalitní defenzivní činnosti, za pětačtyřicet minut nemusel ani jeden brankář výrazněji zasahovat. V úvodní velké příležitosti se po necelé hodině hry ocitl domácí Rosheuvel. Sedmadvacetiletý útočník se v pokutovém území protivníka dostal do stoprocentní možnosti, jenomže po přesné přihrávce trestuhodně mířil o pár decimetrů vedle pravé konstrukce.

Hosté vsítili jediný gól z ničeho nic zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Domácímu El Makrinimu se nepovedl odkop z vlastní šestnáctky, balón přistál na kopačce Clinta Leemanse a jeho přízemní pokus z dvaadvaceti metrů zapadl k pravé tyči. Roda při tomto momentu postrádala dávku štěstí, neboť balón prošel mezi nohama hned dvou bránících protihráčů. Za dalších pět minut zažili domácí druhou ránu po vyloučení Auassara.

Ten těsně před hranicí pokutového území podrazil unikajícího protihráče a po přímé červené kartě se odebral předčasně do kabin. K následnému přímému volnému kopu se postavil opět Leemans a nechybělo mnoho. Jeho obstřel mířící k levé konstrukci dokázal pohotový brankář Jurjus vytěsnit na rohový kop. Venlo si těsný náskok proti oslabenému rivalovi pohlídalo až do závěrečného hvizdu, JC se totiž prakticky na nic nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele