základní část, 27. kolo
10.03.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Roda JC - Sparta Rotterdam 0:2

V sobotním klíčovém utkání o záchranu byla úspěšnější hostující Sparta, která udolala trápící se Rodu Kerkrade 2:0 a oživila tak své šance na přímou záchranu. Po druhém tříbodovém zisku v řadě se posunula na šestnácté místo Eredivisie s jednadvaceti body a na patnáctý Tilburg má manko pěti bodů, což se dá ve zbývajících sedmi kolech stáhnout. Naopak Kerkrade kleslo na poslední sestupovou osmnáctou pozici se sedmnácti body.

Domácí tak prohráli již počtvrté za sebou a v tuto chvíli to vypadá, že alespoň za účast v baráži budou hodně rádi. Rotterdamskému týmu hodně pomohl první vstřelený gól z 12. minuty. Po přímém volném kopu z levé strany prodlužoval hlavou Chabot, na hranici pokutového území se do míče z voleje opřel Sander Fischer a jeho tvrdý přízemní pokus zapadl k levé tyči, brankář Jurjuse se i přes veškeré úsilí natahoval po míči marně.

Roda si v úvodním dějství vypracovala pouze jednu větší příležitost, kterou ve 38. minutě neproměnil Gustafson. Třiadvacetiletý švédský záložník hostující v klubu z Feyenoordu vystřelil z dvanácti metrů po zpětné přihrávce z levé strany pokutového území, ale napálil jen před sebou padajícího hráče hostí. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se mohli uklidnit po dvaceti odehraných minutách ve druhé části, to se totiž prosadil Robert Mühren.

Zkušený osmadvacetiletý forvard skóroval popáté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže, po výtečné přihrávce do běhu od Verhaara zakončoval chladnokrevně k přední konstrukci kolem bezmocného Jurjuse. Za další dvě minuty naprosto selhal Ndenge, jenž pohrdl tisíciprocentní šancí na snížení. Tentokráte po nahrávce Gustafsona z levého křídla střílel ze dvou metrů do prázdné branky, ale naprosto nepochopitelně ji o decimetry minul.

Domácí se snažili něco udělat se svízelnou situací až do závěrečného hvizdu, avšak v 70. minutě nevyužili obrovského závaru před gólmanem Huthem a v závěrečných dvaceti minutách neměli síly na smazání dvoubrankového manka. V příštím kole zavítají na půdu Bredy, a pokud chtějí myslet na udržení, tak už potřebují bodovat. Na Spartu čeká mnohem tvrdší oříšek v podobě druhého Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele