základní část, 8. kolo
14.10.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - NAC Breda 1:0

Roda Kerkrade dokázala navázat na první úspěch proti Spartě Rotterdam a po šesti úvodních prohrách tentokráte dosáhla na druhý tříbodový zisk v řadě, když nejtěsnějším poměrem 1:0 zdolala nováčka z Bredy. Jediný gól utkání byl k vidění v první nastavené minutě a postaral se o něj Adil Auassar. Domácí tak mají na kontě šest bodů a jsou na šestnácté pozici, NAC posbírali o jeden bod více a momentálně jim patří čtrnácté místo.

Hosté přitom vstoupili do utkání velmi aktivně a do vedení se mohli dostat už po necelých dvou minutách, kdy po skvělé práci Vloeta na pravé straně a následné zpětné přihrávce pálil Korte, jehož střelecký pokus zastavila tyč. Za další dvě minuty mohl otevřít skóre zápasu Ambrose, nicméně ten ve stoprocentní pozici netrefil míč ideálně. Od tohoto momentu se hra uklidnila, domácí srovnali se soupeřem krok a velké šance se zrodily až v závěru první půle.

Ve 36. minutě se obránce Angleino skvěle uvolnil na levé straně a poté předložil balón Vloetovi. Ten si efektivně narazil s Ambrosem a z osmi metrů mířil zhruba metr nad horní tyčku. O dvě minuty později se poprvé ozvala Roda, kdy Schahin zvolil střelu ke vzdálenější tyči a tam jeden z hráčů Bredy odkopával míč z brankové čáry. Čtyři minuty po změně stan se v obrovské možnosti ocitl aktivní Korte.

Čtyřiadvacetiletý útočník stanul v tváří tvář proti brankáři Jurjusovi, ale z bezprostřední blízkosti ho nedokázal propálit. Po hodině hry se na druhé straně podruhé v tomto střetnutí chvěla konstrukce, osamocený Engels olízl ze čtrnácti metrů pravou tyč. S přibývajícím časem přebírali otěže domácí a stále častěji se tlačili do zakončení, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem selhal v jasné příležitosti Gustafson.

Dvaadvacetiletý švédský záložník se objevil nikým nehlídán před gólmanem Birighittim a pokusil se ho přelobovat, jenže míč nakonec skončil o půl metru vedle bližší tyče. Rozhodující moment přišel z ničeho nic v 90+1. minutě, hrdinou domácích se stal jednatřicetiletý Auassar. Ten se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů, po jeho střele stínil Birighittimu nabíhající Gustafson a míč nakonec rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele