základní část, 19. kolo
20.01.2018 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - FC Twente 1:1

Souboj o záchranu svého vítěze nakonec neměl, Roda Kerkrade se rozešla smírně v poměru 1:1 s konkurenčním Twente. Vzhledem k průběhu budou více spokojeni s bodem domácí, neboť od začátku druhého dějství prohrávali a vyrovnávací trefu vsítili až dvě minuty před koncem. Na druhou stranu v sobotním klání více drželi balón než soupeř a připsali si také větší počet střeleckých pokusů. JC je v tabulce na sedmnácté pozici s dvanácti body.

Hostům patří patnáctá příčka se šestnácti body a jsou jen o skóre před hranicí sestupu. Hned úvod utkání ovlivnila nepříliš fotbalová věc, neboť fanoušci naházeli na hrací plochu pyrotechniku a několik desítek sekund se tak nemohlo ve hře pokračovat. První vážnější příležitost se zrodila po pěti minutách, kdy tvrdě vypálil pozdější hrdina Dani Schahin a brankář Drommel dokázal zkrotit balón až nadvakrát.

Po necelé čtvrthodině hry se na pravém křídle ocitl Dijkhuizen a jeho nadějný pokus letěl jen těsně vedle levé tyče. Poté se hra přeci jen srovnala, Twente mohlo z ničeho nic udeřit ve 28. minutě. Po hezké přihrávce z levého křídla se do míče opřel Haris Vukčič a jeho střela letěla o několik decimetrů mimo prostor tří tyčí. Postupem času se FC stále více tlačil do ofenzívy a dvě minuty před poločasovou přestávkou nastřelil tyč.

Hosté přeci jen zužitkovali svou momentální převahu v 53. minutě, kdy je dostal do vedení Vukčič. Pětadvacetiletý slovinský záložník využil parádní kombinace a závěrečné přihrávky od Assaidiho, zblízka v tváří tvář proti gólmanu Jurjusovi nezaváhal. O čtyři minuty později mohl navýšit vedení Enschede Boere, jenž postupoval sám na branku a obstřelil Jurjuse, jenomže balón se pouze odrazil od pravé konstrukce zpět do pole.

Twente se s přibývajícími minutami stále více soustředilo na defenzivní práci. V 77. minutě byl blízko k vyrovnání Avdijaj, bližší tyč minul o malý kousek. O devět minut později zasahoval Drommel brilantně špičkou kopačky, ale za další dvě minuty již inkasoval. Schahin si naskočil na přesně načasovaný centr Rosheuvela z pravého křídla a rozvlnil síť. Ve třetí nastavené minutě Roda dokonce sahala po třech bodech, avšak míč v brance o centimetry neskončil.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele