základní část, 15. kolo
10.12.2017 12:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Roda JC - FC Groningen 2:2

V nizozemské nejvyšší soutěži byly v průběhu 15. kola odloženy hned dva zápasy kvůli chumelenici a ideální podmínky nepanovaly ani na stadionu v Kerkrade. Domácí Roda se na částečně zasněženém trávníku rozešla smírně s konkurenčním Groningenem v poměru 2:2. Během necelých pětatřiceti minut se dostala do dvoubrankového vedení zásluhou Simona Gustafsona, ovšem hosté brzy srovnali díky dvěma trefám Toma van Weerta.

Roda opustila po delší době poslední místo, s jedenácti body se posunula na sedmnáctou pozici. FC nedokázal navázat na předchozí hladké vítězství v Den Haagu a v Eredivisii mu patří dvanáctá příčka se šestnácti body. Domácí vstoupili do nedělního střetnutí aktivněji a po necelé čtvrthodině hry se dostali do vedení. Dvaadvacetiletý švédský záložník Gustafson hostující v klubu z mistrovského Feyenoordu skóroval letos potřetí.

Napoprvé zužitkoval střelu Schahina z dobrých pětadvaceti metrů a následného zákroku jednoruč od brankáře Padta, s dorážkou zblízka ze čtyř metrů neměl žádný problém. Zhruba po pětadvaceti minutách hry přerušil hlavní rozhodčí duel kvůli úpravě hrací plochy, za několik minut se opět pokračovalo. Ve 34. minutě se znovu prosadil Gustafson, jenž využil hrubky Memiševiče a šajtlí z velké vzdálenosti přehodil vyběhnutého Padta.

Balón z dobrých pětatřiceti metrů zapadl k pravé tyči. Hosté se dostali zpět do hry o bodový zisk za další čtyři minuty, kdy si po přízemním centru Drosta naběhl před branku van Weert a ve skluzu rozvlnil síť. Druhý poločas už tolik zajímavý nebyl, jenže zrodil se v něm klíčový moment. Domácí kapitán Adil Auassar totiž ve vlastní šestnáctce zatáhl za dres unikajícího van Weerta a za zmaření vyložené šance se po přímé červené kartě pakoval do sprch.

K nařízené penaltě se postavil právě van Weert a chladnokrevně ji proměnil. Gólman Jurjus sice vystihl směr střely, ale na míč nedosáhl. Ve zbývajících minutách se oslabená Roda skvěle bránila a soupeře vůbec k ničemu nepustila, na druhou stranu se do žádné gólové příležitosti také nedostala. Již ve středu zavítá na půdu Den Haagu, Groningen přivítá vysoce favorizovaný a také vedoucí celek tabulky z PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele