základní část, 24. kolo
17.02.2018 19:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 2:2

PSV Eindhoven nezlomil prokletí s Heerenveenem a podruhé v této sezóně s ním ztratil body, tentokráte byla k vidění remíza 2:2. V tabulce Eredivisie je stále první s dvaašedesáti body a na druhý Ajax má náskok osmi bodů, ovšem amsterdamský celek bude mít ještě nedělní duel k dobru. Domácí tak poprvé v novém roce zaváhali a i přes skvělý první poločas přerušili svou sérii sedmi vítězných ligových klání v řadě za sebou.

Naopak SC znovu dokázal, že se mu na favority daří a momentálně je devátý s dvaatřiceti body. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho vedli po prvním dějství 2:0, na jeho konci však přišli o vyloučeného mexického kanonýra Hirvinga Lozana a po přestávce se houževnatý soupeř gólově dotáhl. První třetina utkání byla z obou stran velmi opatrná, vzápětí z ničeho nic udeřili domácí zásluhou kolumbijského obránce Santiaga Ariase.

Čtvrtý rohový kop Lozana z levého křídla se tentokráte snesl na hranici brankového území, kde se zjevil zcela osamocený Arias a hlavou s pomocí země usměrnil balón ke vzdálenější konstrukci. Brankář Hansen se natahoval marně. Za dalších devět minut zasadil hostům druhý úder probuzený kanonýr Luuk de Jong. Ten dobře napadal na levé straně pokutového území a jeho snaha přinesla své ovoce, neboť vedla k chybné rozehrávce soupeře.

Následně se de Jong zbavil ofsajdového postavení a vystřelil z hranice šestnáctky, odkud chytrou střelou překonal Hansena. PSV si zkomplikoval situaci ve 45. minutě. Nejlepší střelec celé Eredivisie Lozano se totiž v zápalu boje ohnal loktem po obránci Woudenbergovi a rozhodčí mu okamžitě ukázal červenou kartu, která v tomto případě byla udělena trochu přísně. Heerenveen vstoupil do druhé části s větším sebevědomím a snížil v 56. minutě.

Naději na bodový zisk vykřesal Stijn Schaars, když po nacvičeném signálu z rohového kopu obdržel zpětnou přihrávku od Zenelinho a ze čtrnácti metrů technicky zamířil k levé tyči. Od tohoto mementu se hra vyrovnala, Eindhoven se dlouho držel, ale v oslabení přeci jen podruhé inkasoval v 82. minutě. Remízu zařídil Íránec Reza Ghoochannejhad, jenž se po hezké přízemní kombinaci zorientoval nejlépe v následující skrumáži a zblízka hlavou snadno rozvlnil síť. Domácí si mohli vzít ztracené vedení zpět za další tři minuty, po hlavičce Isimata-Mirina fantasticky zasáhl Hansen a s pomocí tyče udržel míč před brankovou čarou.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra domácích o 2 a víc golu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele