základní část, 18. kolo
23.12.2017 19:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 2:1

PSV zvládl poslední letošní zkoušku a v domácím prostředí zdolal konkurenční Vitesse v nejtěsnějším poměru 2:1. V sobotním utkání sice prohrával, ovšem ještě do poločasu srovnal stav a osm minut po přestávce rozhodl. V osmnácti utkáních tak vybojoval velmi solidních šestačtyřicet bodů a celou soutěž opanuje s pětibodovým náskokem před druhým Ajaxem. SBV klesl na osmou pozici se čtyřiadvaceti body, nicméně má duel k dobru.

Oba celky vstoupily do zápasu opatrněji a větší možnosti se zrodily až krátce po odehrané půlhodině. O tu první se postarali hosté, když si za obranu Eindhovenu naběhl slovinský útočník Tim Matavž, jenomže po geniální kolmici ho fantastickým zákrokem vychytal brankář Zoet. Stejný hráč přeci jen zaznamenal svůj devátý ligový gól po následné akci, kdy využil dlouhého nákopu Fayeho z vlastní poloviny a dobré práce Linssena na pravé straně.

Linssen pak v souboji přetlačil bránícího Breneta a předložil před branku lahůdku právě pro nabíhajícího Matavže, jenž neměl se zakončením do odkryté svatyně žádné problémy. Ve 39. minutě mohl vyrovnat Luuk de Jong, když si naskočil na měkoučký pas od Hirvinga Lozana z pravého křídla a jen o decimetry minul vzdálenější konstrukci. Favorit tohoto střetnutí srovnal krok za další čtyři minuty, do černého zamířil Daniel Schwaab.

Devětadvacetiletý německý obránce využil perfektního centru Lozana z levé strany a zhruba z deseti metrů lehce lízl balón hlavou, který zapadl doprostřed branky do protipohybu gólmana Pasveera. PSV dokázal otočit vývoj v 53. minutě. Již svou jedenáctou trefu v této sezóně Eredivisie vsítil dvaadvacetiletý mexický záložník Lozano, díky níž společně se Stevenem Berghuisem z Feyenoordu vévodí tabulce střelců celé soutěže.

Tentokráte po zpětném přistrčení od Ramselaara zkusil štěstí z první z nějakých dvaadvaceti metrů a jeho nadějný pokus zaplaval do sítě, Pasveer se i napodruhé hnul na opačnou stranu. Domácí si hubený náskok drželi do závěrečného hvizdu a protivníka nepustili blíže k brance Zoeta. Arnhem otevře nový rok 2018 dohrávkou 15. kola na půdě Sparty Rotterdam, svěřenci kouče Phillipa Cocuyho se znovu pokusí bodovat v Almelu s místním Heracles.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele