základní část, 5. kolo
17.09.2017 16:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 1:0

Dosavadní největší šlágr nizozemské nejvyšší soutěže zvládl lépe domácí Eindhoven, jenž díky jediné vstřelené brance už ve 2. minutě zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Napravil tak předchozí zaváhání s Heerenveenem a díky nesmírně důležitému tříbodovému zisku se na svého odvěkého rivala bodově dotáhl. PSV tak má na kontě dvanáct bodů a je na druhé příčce o skóre za Feyenoordem. Ten v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal svou první ztrátu.

Na hostech se možná podepsal velmi náročný středeční duel Ligy mistrů s vysoce favorizovaným anglickým Manchesterem City. Zápas byl, co se týče statistik, nesmírně vyrovnaný, a nebýt brzké trefy Uruguayce Gastóna Pereira, tak by se diváci na Phillips Stadium žádného gólu možná ani nedočkali. Pereiro hned při první vážnější akci využil zpětného centru Locadii a z voleje nekompromisně překonal bezmocného brankáře Jonese.

Hosté mohli vyrovnat po necelé čtvrthodině, když El Ahmadi obdržel výtečný pas za obranu a pak vyzval ke skórování Berghuise, Zoet měl plné ruce práce udržet balón před brankovou čarou. Ve 24. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Locadia a Jones se musel vyznamenat parádním zákrokem. Ihned na to se snažil v pokutovém území protivníka propálit hradbu těl před sebou Hendrix, ale neměl dostatek místa a po velké možnosti se tak slehla zem.

Po necelé půl hodině hry se k přímému volnému kopu těsně před hranici šestnáctky postavil Toornstra a svým nadějným pokusem trefil tyč, Zoet se za balónem jen ohlédl. Ve 33. minutě mohl uklidnit PSV Locadia, z mírného úhlu však mířil do boční sítě. Za dalších osm minut napálil stejný hráč také tyč, míč se vzápětí odrazil od Jonese a mířil do sítě. Hostující strážce se však na poslední chvíli vrátil a ještě před brankovou čarou výborně odvracel zpět do pole.

Jeden z klíčových momentů nedělního šlágru se odehrál ve 43. minutě, kdy Steven Berghuis zbytečně na polovině hřiště stáhl unikajícího Hendrixe a po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. Feyenoord se ani v deseti nevzdal a po necelé hodině byl blízko ke srovnání. Po standardní situaci Toornstry prudce hlavičkoval Botteghin a Zoet s vypětím všech sil udržel balón před brankovou čarou. V 66. minutě se ocitl v další obrovské šanci Boëtius, ale jeho střelu fantasticky odvrátil připravený Zoet.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronchorsta neproměnili svou největší tutovku tohoto klání v 71. minutě. Boëtius totiž předložil nahrávku pro nabíhajícího Toornstru a ten se objevil v tisíciprocentní možnosti v brankovém území PSV, jenže trestuhodně prostor tří tyčí vůbec netrefil. V 80. minutě pálil z velké vzdálenosti zhruba o půl metru vedle tyče střídající Amrabat, v samém závěru PSV již hubený náskok ubránil až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele