základní část, 29. kolo
31.03.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam 2:0

Sparta nedokázala navázat na zlepšené výkony před reprezentační přestávkou. Kromě očekávané porážky s Ajaxem začala pravidelně sbírat body, ovšem nyní na půdě Zwolle neuspěla. Vzhledem k senzačnímu vítězství Rody v Arnhemu se v tabulce Eredivisie propadla na sedmnáctou pozici s jednadvaceti body a po nedělním střetnutí ji navíc může přeskočit i Twente. Naopak PEC čtrnáctidenní pauza evidentně pomohla.

Zwolle totiž zvítězilo poprvé od začátku února, v předchozích šesti zápasech dosáhlo na jediný bod. Teď se díky tříbodovému zisku prozatím posunulo na šestou příčku s třiačtyřiceti body a před sedmým Vitesse je bod. Sobotní utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, ovšem domácí předvedli skvělou produktivitu a hodně jim pomohla brzká vedoucí trefa. Tu vsítil už po necelých 120 sekundách Youness Mokhtar.

Šestadvacetiletý útočník s marockými kořeny skóroval v tomto ročníku Eredivisie posedmé. Tentokráte využil krásné spolupráce na pravé straně a následného křižného centru Namliho, z voleje na hranici brankového území usměrnil balón k bližší tyči kolem brankáře Hutha. Od tohoto momentu hráli domácí v mnohem větší pohodě, hosté promarnili svou největší možnost po necelé půl hodině hry.

Tvrdou ránu z více jak pětadvaceti metrů vyrazil gólman Boer pouze před sebe přímo na kopačku dobíhajícího Verhaara, avšak ten ve stoprocentní příležitosti selhal a z šesti metrů mířil kolem levé konstrukce. Poté se až do konce úvodního dějství nic nedělo, obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. Zwolle získalo definitivní jistotu v 64. minutě, popáté v této sezóně nejvyšší nizozemské ligy mířil do černého čtyřiadvacetiletý forvard Piotr Parzyszek.

Polský krajánek využil obrovské hrubky v rozehrávce mezi Huthem a obráncem Fischerem. Po dobrém napadání se s ničím nerozpakoval a ve skluzu z dvaadvaceti metrů poslal míč na branku rotterdamského klubu, balón zapadl k pravé tyči. PEC si pohodlný náskok s přehledem pohlídal až do závěrečného hvizdu. V příštím kole bude bojovat na půdě Kerkrade, Sparta sehraje důležitý duel s Venlem.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele