základní část, 12. kolo
19.11.2017 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 0:1

Zwolle se po Heerenveenu stalo málem druhým celkem v Eredivisie, který aktuálního lídra obral o body. Až do třetí minuty nastavení s favoritem tohoto střetnutí drželo bezbrankovou remízu, PSV však ve třetí minutě nastavení zachránil před ztrátou Nicolas Isimat-Mirin, takže hosté před druhým Ajaxem stále disponují osmibodovým náskokem.

PEC v tomhle duelu jednoznačně potvrdil, že v samotném popředí není žádnou náhodou. Porážku naposledy utrpěl devět zápasů zpátky, tedy v půlce září, a hodlal tedy díky velmi dobré formě přerušit negativní bilanci pěti proher se svým nynějším soupeřem. Nebylo k tomu daleko. Rozhodla zkrátka až poslední akce.

Oba týmy jako by si moc dobře uvědomovaly, že ten druhý umí představovat velkou kvalitu, a zpočátku začaly opatrně. Až ve 20. minutě mohl zaúřadovat eindhovenský klub, Hendrix se ocitl v bezprostřední blízkosti brankáře Boera, ten proti němu ovšem včas vyběhl a svým zákrokem nohou mu znemožnil načít gólový účet tohoto duelu.

Po půlhodině hry vyzkoušel svou levačku Pereiro, nicméně ten svým pokusem Boera přímo neohrozil a zamířil pouze mimo. Za Zwolle se poprvé výrazněji osmělil až ve 32. minutě Saymak, ani on však neseřídil svá mířidla správně. Šest minut před obrátkou hlavičkoval Israelsson, každopádně hostující gólman Zoet si poměrně snadno poradil.

Ani ve druhém poločase se nehrál úplně ofenzivní fotbal. Je ale pravda, že domácí byli směrem dopředu přece jenom o něco nebezpečnější. Ve 49. minutě nezahrál přímý volný kop vůbec špatně Sandler, nicméně Zoet dokázal zasáhnout. V 52. minutě se snažil z poměrně složitého úhlu zakončit Mokhtar a Zoetovu vzdálenější tyčku nakonec minul.

Pět minut před koncem ukázal své slušné individuální schopnosti Thomas, jenž přeběhl půl hřiště, pak ovšem jeho střela postrádala větší přesnost i razanci na to, aby více ohrozila Zoeta. PSV naopak v poslední možný moment proměnil jednu ze svých mála možností. Hlavičku de Jonga totiž Boer vyrazil pouze k Isimatovi-Mirinovi, jenž pohodlně dorazil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele