základní část, 16. kolo
12.12.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - AZ Alkmaar 1:1

Šlágr 16. kola nakonec svého vítěze neměl, domácí Zwolle se rozešlo s rozjetým Alkmaarem smírně v poměru 1:1. Hostům tak skončila dlouhá série výher v řadě za sebou, která se po úterním nerozhodném výsledku zastavila na čísle sedm. Oba góly byly k vidění v první půli, PEC mohl rozhodnout o svém tříbodovém zisku v závěru zápasu. Jenže obrovskou možností pohrdl, když pokutový kop neproměnil Bram van Polen.

Domácí tak v tabulce zůstávají na čtvrtém místě s třiceti body, AZ má na kontě o pět bodů více a je druhý. Na vedoucí PSV sice stáhl manko na čtyři body, nicméně klub z Eindhovenu má ještě středeční utkání k dobru. V úvodní dvacetiminutovce se oba soupeři oťukávali, poté z dvanácti metrů vystřelil Alireza Jahanbakhsh a brankář Boer jeho tvrdou ránu nadvakrát schoval ve svých rukavicích. Zwolle šlo do vedení krátce po odehrané půlhodině.

Po zpětném centru z levé strany se opřel do míče z voleje nabíhající Namli a jeho bombu vyrazil gólman Bizot před sebe přímo na kopačku Terella Ondaana, jenž z dorážky chladnokrevně skóroval. Ovšem neuběhly ani dvě minuty a Alkmaar srovnal stav. Po rohovém kopu Koopmeinerse z pravé strany si naběhl na hranici brankového území Jahanbakhsh a prudkou hlavičkou zamířil přímo k bližší tyči.

Ve 38. minutě se k přímému volnému kopu před pravým rohem pokutového území postavil Maročan Mokhtar a pořádně protáhl Bizota, hostující strážce famózně jednoruč odvrátil míč nad břevno. Ve druhém poločase bylo na obou týmech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a v útočné fázi jim to skřípalo. Když už se zdálo, že se oba výběry rozdělí po bodu, tak v 88. minutě mohlo rozhodnout Zwolle.

Rozhodčí Higler ukázal na penaltový puntík po držení Hatzidiakose, jenž poslal k zemi Ehizibueho a navíc si vysloužil žlutou kartu. K exekuci se postavil van Polen, jenomže psychicky naprosto selhal a horní tyčku přestřelil o více jak dva metry. PEC se v příštím kole pokusí navázat na sympatický výkon na půdě Tilburgu, Alkmaar v neděli přivítá Ajax a ve šlágru 17. kola určitě bude chtít uspět.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele