základní část, 31. kolo
15.04.2018 12:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

NAC Breda - Willem II 1:2

Důležitý souboj o záchranu lépe zvládl Tilburg, který na půdě Bredy zvítězil v nejtěsnějším poměru 2:1 a díky tomu udělal výrazný krok k přímé záchraně. V tuto chvíli se posunul na čtrnácté místo tabulky s třiatřiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Rody disponuje tři kola před koncem sedmibodovým odstupem. Breda je naopak stále patnáctá a před Kerkrade je o čtyři body, v závěru základní části tak ještě může zažít perné chvilky.

Willem měl skvělý vstup do utkání a už po čtyřech minutách se mohl radovat z vedení. Po centru z levé strany špatně odhadl dráhu letu míče brankář Bertrams a vůbec ho nezasáhl. Balón přistál na kopačce Bena Rienstry, jenž z otočky ze tří metrů zamířil doprostřed branky skrz dva bránící protihráče. Od tohoto momentu se hra srovnala, NAC se vrátil do hry o klíčové tři body po necelé půlhodině hry.

Jednadvacetiletý belgický záložník Arno Verschueren si naskočil na skvěle zahraný přímý volný kop Angeliña z levého křídla a hlavou zakončil k pravé konstrukci kolem brankáře Wellenreuthera. Nicméně hosté si ještě do poločasu vzali zpět ztracené vedení, vítěznou branku opět vsítil hrdina nedělního klání Rienstra. Ten v letošním ročníku Eredivisie zaznamenal už svou devátou branku, z čehož právě tato poslední je rozhodně nejvíce cenná.

Přetažený rohový kop na zadní tyč sklepl nejlepší střelec letošního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže Fran Sol vodorovně právě k rozběhnutému Rienstrovi, jenž hlavou ze tří metrů zamířil pod horní tyčku nad plachtícího Bertramse. Ve druhém poločase hosté skvěle bránili a domácí byli s přibývajícím časem stále více nervóznější. Zhruba dvacet minut před koncem znovu mohl srovnat Verschueren, jenže tentokráte hlavičkoval příliš vysoko.

V 80. minutě vyslal tvrdý projektil směrem k hostující brance te Vrede, avšak Wellenreuther byl připraven a balón zkrotil ve svých rukavicích. V nastaveném čase hrála Breda na velké riziko a nepomohl ji ani fantastický zákrok Bertramse proti střele zblízka. Již v úterý zavítá na půdu dalšího velkého rivala v boji o udržení ze Sparty a případný tříbodový zisk by ji mohl dát definitivní jistotu. Tilburg přivítá rozjetý Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele