základní část, 2. kolo
20.08.2017 16:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

NAC Breda - PSV Eindhoven 1:4

Nováček z Bredy měl při své obnovené premiéře velmi těžký los v úvodních dvou kolech a po debaklu se silným Vitesse po výsledku 1:4 nestačil ve stejném poměru ani na dalšího favorita z PSV Eindhoven. Oproti minulému zápasu mu sice vyšel první poločas, kdy hrál se svým soupeřem nerozhodně 1:1, ovšem v tom druhém hned třikrát inkasoval a k bodovému zisku měl znovu hodně daleko. Každý ze čtyř gólů PSV vždy vsítil jiný hráč.

Domácí vstoupili do duelu velmi aktivně a už po třech minutách se dostali do první vážnější možnosti. Po rohovém kopu se k nebezpečné hlavičce protlačil Koch, nicméně s výborným obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Steven Bergwijn a balón zablokoval. Ve 12. minutě se dostal ke střele z osmnácti metrů Pereiro a na stadionu v Bredě to pouze zahučelo, nadějný pokus jen o decimetry minul pravou konstrukci.

PSV šel do vedení krátce po čtvrthodině hry, v 17. minutě otevřel skóre nedělního střetnutí aktivní Bergwijn. Ten se po přímém volném kopu z pravého křídla probojoval k odraženému balónu a z deseti metrů ho poslal přímo k levé tyči. NAC se vrátil do hry těsně před koncem prvního poločasu, dokázal totiž vyrovnat z pokutového kopu. Ten byl nařízen ve 39. minutě za nesmyslné povalení rozběhnutého Thierryho Ambroseho hostujícím Luckassenem.

Míč si vzápětí postavil právě faulovaný Ambrose a zamířil naprosto přesně do pravého horního rohu, brankář Zoet neměl žádnou šanci na úspěch. Do druhého poločasu vstoupila Breda s defenzivní taktikou a ta ji nakonec úspěch nepřinesla. Po hodině hry vrátil hostům vedení Marco van Ginkel, když si naskočil na rohový kop Hirvinga Lozana z pravé strany a povedenou hlavičkou z jedenácti metrů uklidil míč k zadní tyči - 1:2.

V 63. minutě se poprvé v zápase dostal do akce střídající kanonýr Luuk de Jong, ale po dalším rohovém kopu přeletěla jeho prudká hlavička horní tyčku. O šest minut později pojistil vedení velkého favorita Lozano, jenž si po nahrávce od Bergwijna navedl míč blíže do středu a poté ho chladnokrevně napálil do sítě mimo dosah gólmana Nopperta. Gólový účet uzavřel v 87. minutě Jorrit Hendrix, který po zpětném přistrčení od de Jonga mířil z dvaceti metrů přímo k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele