základní část, 12. kolo
18.11.2017 20:45 CET
0 : 8
(0:5)

Reportáž

NAC Breda - AFC Ajax 0:8

Ajax po reprezentační pauze předvedl fantastický ofenzivní koncert a dal zapomenout na poslední nepovedený duel s Utrechtem, tentokráte na půdě nováčka z Bredy vstřelil hned osm branek a soupeře tak deklasoval vysoko 8:0. Hned v prvním poločase vsítil pět gólů, další tři přidal v rozmezí 66. - 75. minuty. V tabulce Eredivisie se udržel na druhém místě s pětadvaceti body o osm za vedoucím PSV. NAC je sedmnáctý s devíti body.

Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu z pravé strany od Lasseho Schöneho se na hranici brankového území objevil Matthijs de Ligt a hlavou zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V 18. minutě zvyšoval vedení AFC Donny van de Beek. Teprve dvacetiletý záložník využil zpětné přihrávky od Kluiverta do předbrankového prostoru a ve skluzu jemnou tečí rozvlnil síť.

Stejný hráč skóroval podruhé v tomto střetnutí za dalších osm minut. Tentokráte se po nahrávce Schöneho z pravého křídla obtočil kolem svého protihráče a levačkou uklidil balón přímo k bližší tyči. Ve 29. minutě definitivně pohasly naděje Bredy na bodový zisk. David Neres chtěl nejprve přihrát svému spoluhráči, pak se k němu míč odrazil do středu šestnáctky a hostující hráč chladnokrevně prostřelil bezmocného brankáře Birighittiho.

Ani v tuto chvíli kanonáda Ajaxu neskončila, o čtyři minuty později se taktéž podruhé v tomto klání prosadil de Ligt. Ten si po dlouhém přímém volném kopu Ziyecha z pravé strany naběhl za obranu Bredy a z hranice brankového území usměrnil míč k levé konstrukci mimo dosah Birighittiho - 0:5. Pět minut před přestávkou poprvé zahrozili domácí, kdy premiérově zasahoval gólman Onana, střílený centr Vloeta nakonec zastavila tyč.

Tři minuty po změně stran unikl na pravé straně Vloet a postupoval z mírného úhlu zcela sám směrem k Onanovi, jenomže hostujícího strážce zblízka popálit nedokázal. V 66. minutě přidal šestou branku Schöne, z penalty zamířil k levé tyči do protipohybu Birighittiho. O sedm minut později hlavičkoval naprosto přesně kanonýr Klaas-Jan Huntelaar po centru Ziyecha. Zhruba čtvrthodiny před koncem uzavřel gólový účet a k tomu zkompletoval svůj premiérový hattrick v kariéře v nejvyšší soutěži van de Beek skákavou střelou z osmnácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele