základní část, 7. kolo
30.09.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - ADO Den Haag 0:1

Den Haag navázal na svou vzrůstající formu z poslední doby, díky těsné výhře 1:0 na půdě Bredy dokázal vybojovat z předchozích čtyř zápasů už deset bodů a je na vítězné vlně. V tabulce Eredivisie se prozatím nachází na devátém místě a odčinil tak nelichotivý start do sezóny. Naopak NAC nedokázal navázat na minulou senzační výhru v Rotterdamu, když zdolal obhájce mistrovské trofeje z Feyenoordu 2:0, a v lize je čtrnáctý se sedmi body.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně vyrovnané, oba celky se soustředily na defenzívu a příliš vyložených možností k vidění nebylo. ADO rozhodl o svém tříbodovém zisku až zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Přitom Breda vstoupila do utkání velmi nebojácně, už v 10. minutě se po rohovém kopu hostů dostala do přečíslení a vytvořila si hned dvě obrovské šance, po kterých shodně nastřelila konstrukci branky Den Haagu.

Nejprve se ke střele odhodlal García a orazítkoval vzdálenější tyčku, vzápětí se balón odrazil na kopačku Ambroseho, jenž zblízka trefil protější tyč. V dalším průběhu se nic zásadního nestalo, v samém závěru první půle znovu zahrozili domácí. Přizvednutý centr vracel před branku Ambrose a po závaru se do zakončení málem probojoval Mari, jenomže na hranici brankového území byl na poslední chvíli odzbrojen.

NAC měl mírný tlak také po změně stran. Dvě střely z bezprostřední blízkosti fantasticky zablokovala defenzíva ADO, závěrečná třetí rána letěla o pár decimetrů vedle levé tyče. Brankář Zwinkels měl štěstí, neboť se na celou situaci pouze díval a byl spíše v roli diváka. V závěrečné dvacetiminutovce hosté přeci jen zabrali a převzali otěže sobotního klání. Do vedení se mohli dostat v 74. minutě po nečekané hlavičce Falkenburga.

Ten se z ničeho nic zjevil v předbrankovém prostoru a gólmana Birighittiho zachránila až horní tyčka. Jediný gól tohoto střetnutí vsítil v 80. minutě Tom Beugelsdijk. Sedmadvacetiletý obránce si naběhl na krásný pas El Khayatiho z pravého křídla a u zadní tyče se opřel do míče z voleje. Jeho dělovka trefila hruď Kocha, od které se míč odrazil do sítě. Domácí se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohli, hosté tak dosáhli na cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele