základní část, 8. kolo
15.10.2017 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 1:1

Vitesse v Eredivisie neprohrálo už popáté v řadě, ovšem z půdy vždy nevyzpytatelného Almela vydřelo aspoň bod doslova v poslední možnou chvíli. Domácí, kteří okupují prakticky po celou sezónu klidné příčky ve středu tabulky, se ujali vedení v 73. minutě díky Kristofferovi Petersonovi. Hosté však ještě stačili vyrovnat Brianem Linssenem.

Do první větší možnosti se protlačilo Heracles už v 8. minutě. Ve vyložené pozici se ocitl Niemeijer, který pravačkou vypálil z levé části šestnáctky, každopádně na gólmana Pasveera vyzrát nedokázal. Na druhé straně se ve 12. minutě snažil prosadit hlavou Matavž, nicméně svůj pokus usměrnil jen mimo kýžený a chtěný prostor.

O minutu později vyzkoušel svá mířidla domácí Pröpper, zjistil však, že je nemá úplně seřízená, a také on bránu minul. I nadále byl klub z Almela o něco aktivnějším týmem, ve 20. minutě mohl načít gólový účet utkání zase Niemeijer, jenže z vápna si před vyběhnuvším Pasveerem v koncovce neporadil a pouze přestřelil.

Pasveer musel být na pozoru znovu po půlhodině hry, překonat se ho snažil Darri, avšak neuspěl, a pak si vzal slovo znovu neudržitelný Niemeijer, jenž ale zase nenašel cestu ke skórování a hlavou netrefil. Ve druhé půli bylo zprvu lepší Vitesse, jenže Bruns nezahrál přímák ideálně a pumelici Matavže vychytal gólman Castro.

O všem podstatném se rozhodovalo v poslední dvacetiminutovce. Před Mountem na pravé straně zasekl míč Kuwas, který poslal dlouhý pas na zadní tyč, a tam hlavou překonal Pasveera naskakující si Peterson. Tři minuty před koncem zařídil Arnhemu vydřený bod snadnou střelou Linssen, k němuž propadl dlouhý centr od Rashicy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele