základní část, 6. kolo
23.09.2017 19:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Roda JC 2:1

Roda Kerkrade byla blízko k prvnímu bodu v tomto ročníku, jenomže na půdě Almela inkasovala ve třetí nastavené minutě, proto je beznadějně poslední osmnáctá s nulou na kontě a v dalším průběhu ji tak čekají opravdu perné chvilky. Heracles dokázalo vyhrát podruhé v sezóně a přerušilo svou sérii čtyř zápasů v řadě bez tříbodového zisku, v tabulce se prozatím posunulo na desáté místo s osmi body.

Domácí se mohli dostat do vedení po necelých třech minutách, kdy se do míče opřel Jamiro Alvarenga a svou nádhernou ranou orazítkoval tyč. Neuběhly však ani další dvě minuty a do vedení šla z ničeho nic Roda. Po centru z levé strany od van Peppena se k hlavičce z dvanácti metrů probojoval nabíhající Mitchell Paulissen a balón usměrnil k pravé konstrukci, brankář Castro se natahoval marně. V polovině první půle mohl srovnat domácí Darri, ale zcela sám ze středu pokutového území pálil trestuhodně mimo prostor tří tyčí.

V závěrečné desetiminutovce úvodního dějství nejprve vyrobil obrovskou hrubku Jurjus a celou situaci museli hasit spoluhráči, poté opět nebezpečné střílel Darri a levou tyč minul jen o několik decimetrů. V poslední minutě první půle využil krásné kombinace Gladon a mířil k levé konstrukci, Jurjus se tentokráte vytáhl s parádním zákrokem. Domácí se vrátili do hry šest minut po změně stran, vyrovnávací branku vsítil Robin Pröpper.

Ten využil pasu od Jamira a před hranicí brankového území propálil z voleje bezmocného Jurjuse. V 54. minutě mířil na druhé straně přímo do horního rohu El Makrini, avšak Castro se proletěl vzduchem a míč famózně vyrazil. V závěrečné dvacetiminutovce nejprve pálil ze střední vzdálenosti Jamiro a Jurjus si nadvakrát poradil, poté se k hlavičce dostal Pröpper a o pár centimetrů minul pravou konstrukci.

V 83. minutě spálil velkou možnost hostující Schahin, jenž zblízka v předbrankovém prostoru neodkázal protlačit balón do branky. V poslední minutě sobotního duelu se ukázal střídající Vincent Vermeij, jenže hlavou mířil těsně nad. Stejný hráč přeci jen dostal fanoušky do varu na stadionu Polman, když rozhodující gól vstřelil ve třetí nastavené minutě. Třiadvacetiletý útočník využil zpětné přihrávky jiného střídajícího hráče Niemeijera a z první uklidil míč do sítě kolem stojícího Jurjuse - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele