základní část, 19. kolo
21.01.2018 16:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 1:2

PSV Eindhoven nepředvedl na půdě celku Heracles Almelo zcela optimální výkon a dlouho to vypadalo, že v boji o titul ztratí cenné body, nakonec ale přeci jen zvítězil v poměru 2:1. Jeho hrdinou se stal největší kanonýr předchozích let Luuk de Jong, který svůj pátý ligový gól tohoto ročníku vsítil ve třetí nastavené minutě. Domácí jsou po smolné porážce na dvanáctém místě s dvaadvaceti body, PSV celou soutěž vede o pět bodů před druhým Ajaxem.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně zajímavé a diváci se v žádném případě nenudili. V 10. minutě se o první střelecký pokus postaral Steven Bergwijn, jehož tvrdou ránu z hranice šestnáctky směřující ke vzdálenější tyči vyrazil do strany skvělý brankář Castro. Po půl hodině hry se na druhé straně musel vytasit s ještě lepším zákrokem gólman Zoet, který fantasticky jednoruč odvrátil ránu Petersona z dvaadvaceti metrů na rohový kop.

Dvě minuty před poločasovou přestávkou se poprvé ukázal de Jong, po centru Breneta z levého křídla hlavičkoval těsně nad horní tyčku. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho se dostali do vedení v nastavení úvodního dějství. V poslední možnou chvíli se prosadil Bergwijn, když po přímém volném kopu Lozana z třiceti metrů a následné zpětné hlavičce de Jonga do předbrankového prostoru usměrnil míč bez větších potíží k pravé tyči.

Začátek druhého poločasu probíhal zpočátku v ospalejším tempu, v 57. minutě mohl pojistit vedení favorita Lozano. Dvaadvacetiletý mexický záložník sice rozvlnil síť hlavou, ale předtím se opřel rukama o obránce a kvůli odpískanému útočnému faulu tak gól neplatil. O pět minut později se PSV dostal do přečíslení tři na dva, Lozano to vzal na sebe a jeho křižná přízemní střela minula zadní tyč zhruba o půl metru.

Heracles se vrátilo do hry o bodový v zisk v 66. minutě. Arias po dlouhém výkopu Castra podcenil situaci a ve vlastní šestnáctce jasně stáhl k zemi protihráče. Míč si na penaltový puntík postavil Jeff Hardeveld a trefil se naprosto přesně k pravé konstrukci do protipohybu Zoeta. V 80. minutě se Castro blýskl reflexivním zákrokem proti hlavičce zblízka od de Jonga, následně na druhé straně zasahoval proti podobné hlavičce i Zoet. V nastaveném čase nejprve hlavičkoval de Jong do náruče domácího strážce, v závěrečném souboji již však uspěl a po prudké nahrávce střídajícího Gudmundssona zavěsil do levého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele