základní část, 4. kolo
09.09.2017 18:30 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 2:4

Hráči Feyenoordu se skvěle naladili na středeční zápas v Lize mistrů s vysoce favorizovaným Manchesterem City a v Eredivisii si připsali již své čtvrté vítězství v řadě za sebou, když na půdě Heracles zvítězili divokým výsledkem 4:2. V tabulce se udrželi na vedoucí pozici s dvanácti body a na nejbližší konkurenty mají tříbodový náskok. Almelo doposud vybojovalo pět bodů, utrpělo svou první prohru a je na děleném desátém místě.

Přitom úvodní polovina prvního dějství byla velmi vyrovnaná, do větší možnosti se dostali domácí v 8. minutě. Pěknou přihrávku obdržel Pelupessy a poté z první vypálil, pravou tyčku Jonesovy branky minul jen o pár decimetrů. Hosté se dostali z ničeho nic do vedení ve 22. minutě. Po přistrčení od El Ahmadiho převzal balón Steven Berghuis, posunul si ho blíže do středu a pak nekompromisně vypálil z dvaadvaceti metrů přesně ke vzdálenější tyči.

O čtyři minuty později mohl srovnat stav Reuven Niemeijer, jenž po nahrávce od Gladona stanul v tváří tvář proti Jonesovi, ale v zakončení selhal a mířil nad horní tyčku. Neuběhly ani další tři minuty a rotterdamský celek se dostal do dvoubrankové vedení, opět se prosadil Berghuis. Pětadvacetiletý útočník obdržel zpětnou nahrávku od Kramera a na hranici pokutového území se nikým neatakován trefil přímo k pravé tyči kolem skákajícího gólmana Castra.

Definitivně rozhodnuto bylo ve 33. minutě, třetí trefu favorita přidal Jean-Paul Boëtius. Ten se probojoval k odraženému míči a poté ho chladnokrevně uklidil k levé konstrukci, Castro neměl šanci zareagovat. Ihned po změně stran hlavičkoval Gladon do rukavic Jonese, v 74. minutě po rychlém přečíslení pálil Samuel Larsson jen do vyběhnuvšího Castra. Domácím svitla naděje na bodový zisk o minutu později, kdy rozvlnil síť Niemeijer.

Po špatné rozehrávce St. Justeho sice Gladon neprostřelil Jonese, nicméně balón se odrazil přímo na hlavu Niemeijera a ten už byl ze sedmi metrů úspěšný. Vzápětí pálil Paterson vedle, stejný hráč byl v 81. minutě faulován v šestnáctce Feyenoordu. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Niemeijer a bez problémů ho proměnil, i když Jones vystihl směr střely. Hosté si i přes dramatickou koncovku vítězství pohlídali, ve čtvrté nastavené minutě pojistil jejich náskok Larsson.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele