základní část, 27. kolo
09.03.2018 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Twente 2:1

Twente nezvládlo další důležitý zápas o záchranu a prohlubuje svou krizi, jeho naděje na přímou záchranu se opět ztenčili po porážce 1:2 na půdě Heracles Almelo. Hosté se naposledy radovali z tříbodového zisku v polovině prosince a hodně mizernou bilanci tak nepřerušili ani nyní, v Eredivisii nezvítězili již pojedenácté v řadě. V tabulce jsou šestnáctí se sedmnácti body, k tomu po sobotním klání Rody se Spartou klesnou minimálně o jednu příčku.

Domácí naopak udělali definitivní krok k udržení, momentálně mají na kontě šestatřicet bodů a posunuli se na deváté místo, tedy do horní poloviny tabulky. První zajímavější moment byl k vidění po necelých deseti minutách hry, kdy se Švéd Kristoffer Peterson prodral do pokutového území soupeře na pravé straně a poté spadl v souboji o míč s bránícím van der Lelym, nicméně rozhodčí Blom neposoudil zákrok hostujícího obránce jako nedovolený.

Úvodní nebezpečnou střelu obstaral ve 34. minutě pozdější smolař tohoto utkání Adam Maher, jehož dělovku z hranice šestnáctky dokázal odvrátit brilantní gólman Castro jednoruč nad horní tyčku. První dějství toho celkově příliš nenabídlo, ovšem po změně stran se začaly dít věci. Nejprve šlo do vedení Enschede. V 50. minutě po rychlém brejku obdržel Adnane Tighadouini přihrávku do volného prostoru od Holly a pak pohotově zamířil k bližší tyči.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, už o sedm minut později srovnal Peterson. Ten využil výtečné kolmice Kuwase za obranu a následné přihrávky pod sebe od Baase, poté nadvakrát s notnou dávkou štěstí dopravil míč za záda gólmana Drommela. Po hodině hry si Drommel připsal první složitější zákrok, když na poslední chvíli zareagoval proti překvapivé ráně Kuwase ze střední distance.

Almelo otočilo vývoj v 63. minutě, do vlastní branky se totiž trefil již zmiňovaný Maher. Čtyřiadvacetiletý záložník hostující v klubu z PSV Eindhoven chtěl zabránit gólu po hlavičce Pröppera z mírného úhlu, ale taktéž hlavou odvracel pouze do břevna a míč se následně odrazil do sítě. Twente si až do závěrečného hvizdu vytvořilo pouze jednu solidní možnost na vyrovnání, jenže když Jensen ve stoprocentní pozici mířil jen do náruče Castra, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele