základní část, 12. kolo
18.11.2017 18:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo 1:1

Feyenoord Rotterdam nedokázal překonat krizi ani po reprezentační přestávce a i přes jasnou převahu se rozešel s nováčkem z Venla smírně v poměru 1:1. V tabulce Eredivisie klesl na sedmé místo s devatenácti body a na vedoucí PSV Eindhoven už má manko propastných čtrnácti bodů. Hosté se téměř po celý zápas bránili, vyrovnávací trefu vstřelili čtyři minuty před koncem. Momentálně jim patří dvanáctá pozice se čtrnácti body. Oba celky vstoupily do duelu opatrněji, první větší příležitost se zrodila po necelé půl hodině hry. Po krásném přistrčení patičkou od Larssona střílel z první Nicolai Jørgensen a brankář Unnerstall vyrazil balón parádně před sebe. Další možnosti byly k vidění po přestávce. Ze střední vzdálenosti se opřel do míče van Beek a Unnerstall měl tentokráte co dělat, aby ho s vypětím všech sil vytěsnil na rohový kop. V 51. minutě to zkusil z hranice šestnáctky El Ahmadi a strážce VVV se znovu musel činit, i v tomto případě svůj tým podržel. Nicméně za další tři minuty již Venlo tlaku neodolalo, skóre sobotního klání otevřel Jørgensen. Ten se po brilantní narážečce od Toornstry ocitl zcela osamocen na pravé straně a poté z dvanácti metrů vypálil přesně k bližší tyči, Unnerstall neměl proti této bombě žádnou naději. Velký favorit tohoto střetnutí mohl pojistit svůj náskok krátce po hodině hry. Berghuis si vyměnil míč s Vilhenou a vzápětí vystřelil z hranice pokutového území, Unnerstall byl včas na zemi a zabránil dalšímu gólu ve své síti. S přibývajícím časem aktivita Feyenoordu upadala, domácí se stále častěji zatahovali na vlastní polovinu a na své defenzivní pojetí hry doplatili v 86. minutě. Hrdinou VVV se stal Damian van Bruggen. Teprve jednadvacetiletý obránce hostující v klubu z PSV Eindhoven využil secvičené akce po rohovém kopu. Po dlouhém pasu od Leemanse vypálil z voleje z dobrých pětatřiceti metrů a jeho projektil zapadl přesně k bližší tyči, gólman Jones byl naprosto bez šance. Otřesený rotterdamský klub se na žádný odpor nezmohl a přišel o další cenné body. Příští týden zavítá do Groningenu, Venlo přivítá konkurenční Tilburg.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele