základní část, 16. kolo
13.12.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 1:1

Hráči Feyenoordu nedokázali navázat na předchozí dvě ligové vítězství a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s Heerenveenem po výsledku 1:1. V utkání sice vedli, ovšem nevyzpytatelný protivník dokázal ke konci prvního poločasu srovnat a ve druhém dějství se již nic zásadního nestalo. Rotterdamský výběr se tak propadl na šesté místo tabulky s šestadvaceti body, SC má o šest bodů méně a patří mu devátá příčka.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta přitom vstoupili do středečního duelu velmi aktivně a po šesti odehraných minutách zahrozil Tapia, který po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval ze šesti metrů a vzdálenější tyčku minul jen o několik decimetrů. V dalších minutách se Heerenveen osmělil a do vedení se mohl dostat krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se v jasné pozici ocitl jednadvacetiletý norský záložník Thorsby.

Ten se probojoval k zakončení na pravé straně, avšak se skvělým obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal Malacia a odvrátil balón na rohový kop. Po půl hodině hry napřáhl ze střední distance Steven Berghuis a jeho dobře mířený pokus nakonec skončil těsně vedle levé konstrukce. Domácí zužitkovali mírnou převahu čtyři minuty před přestávkou, poosmé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil Berghuis.

Ten se po odvráceném centru z pravého křídla dostal k balónu v pokutovém území a pak nádhernou trefou umístil míč přímo pod horní tyčku, brankář Hahn byl bez šance na úspěch. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, už ve 43. minutě dorovnal stav Henk Veerman. Čtyřiadvacetiletý útočník si naběhl za obranu soupeře na sražený pas z více jak třiceti metrů a pak z první z osmi metrů pokořil gólmana Jonese.

Druhý poločas se odehrával v mnohem opatrnějším duchu a ani jeden výběr nechtěl chybovat v defenzívě, početné publikum se na stadionu De Kuip žádné vyložené gólové možnosti již nedočkalo. Feyenoord si bude chtít napravit reputaci v nedělním městském derby na půdě zachraňující se Sparty. Heerenveen by rád přerušil svou třízápasovou šňůru bez tříbodového zisku se šestnáctou Bredou a bude považován za mírného favorita.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele