základní část, 31. kolo
15.04.2018 14:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 3:1

Feyenoord navázal na svou skvělou formu z poslední doby, úhlavního rivala v boji o konečnou čtvrtou pozici zdolal po výsledku 3:1 a vytvořil si před ním celkem dostatečný osmibodový odstup, o který už ve zbývajících třech kolech přijde jen velmi těžko. Na druhou stranu boj o třetí pozici je také téměř nereálný, neboť Alkmaar má před ním shodný osmibodový náskok. FC neuspěl počtvrté za sebou a je pátý s devětačtyřiceti body.

Rotterdamský výběr zvítězil v Eredivisii popáté v řadě a navíc potvrdil výtečnou střeleckou produktivitu, v posledních pěti případech skóroval dokonce sedmnáctkrát. Do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti už po sedmi minutách hry, kdy podesáté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Nicolai Jørgensen. Sedmadvacetiletý dánský záložník využil přihrávky od Toornstry a poté akrobaticky zakončil k pravé tyči.

Ve 20. minutě dokázal rozvlnit síť pozdější hrdina Robin van Persie, ale tento gól mu nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Za dalších pět minut si stejný hráč naběhl před branku a o jediný krok se k zakončení nedostal, o tři minuty později se poprvé ozvali hosté. Ve velké možnosti se zjevil van de Streek, jenomže sám před gólmanem Jonesem volil místo střely přihrávku a žádného ze svých spoluhráčů nenašel.

FC se přeci jen dočkal vyrovnání ve 31. minutě. Po přihrávce z pravé strany od Labyada tečoval míč pod horní tyčku kolem Jonese rozběhnutý Cyriel Dessers. Tato trefa však neměla podle pravidel platit, neboť se Dessers v době nahrávky nacházel v metrovém ofsajdu. Favoritovi tohoto duelu ani tento sporný moment nevadil, dvě minuty před přestávkou mu vrátil vedení hvězdný navrátilec van Persie.

Čtyřiatřicetiletý útočník si elegantně zpracoval na prsa pas od van Beeka a z voleje se parádně trefil do pravého dolního rohu. Pět minut po přestávce zazdili hosté obrovskou možnost na vyrovnání, v 69. minutě je definitivně srazil na kolena Sam Larsson. Švédský reprezentant si seběhl do předbrankového prostoru na vysoký nákop Toornstry a hlavou z hranice brankového území umístil balón k levé konstrukci. Utrecht se ve zbývajícím průběhu nezmohl na vůbec žádný odpor.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele