základní část, 1. kolo
13.08.2017 14:30 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 2:1

Feyenoord Rotterdam zvládl i své druhé vystoupení v nové sezóně a po triumfu v nizozemském superpoháru si tentokráte v domácím prostředí poradil s Twente po výsledku 2:1. Jeho vítězství se však rozhodně nerodilo lehce. Domácí se dostali v do vedení v polovině úvodního dějství, ovšem Twente ještě do poločasu srovnalo. Rozhodující trefu vsítil po hodině hry Steven Berghuis a Enschede se už na žádnou odpověď nezmohlo.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, oba celky se prezentovaly skvělou defenzívou. Více ze hry přeci jen měl loňský mistr Eredivisie, který vsítil úvodní branku ve 23. minutě. Po chytrém roztáhnutí hry se na levé straně dostal k balónu Boëtius, poté ho téměř od koncové čáry poslal zpět před branku a tam nabíhající Nicolai Jørgensen jemnou tečí pokořil bezmocného brankáře Brondeela.

Neuběhlo ale ani patnáct minut a hosté se dostali zpět do hry o body, vyrovnávací trefu zařídil Fredrik Jensen. Teprve devatenáctiletý finský záložník se po sraženém přízemním centru z levé strany opřel do míče z hranice pokutového území a jeho fantastická rána z voleje skončila přesně u vzdálenější konstrukce, gólman Bijlow se jen naprázdno proletěl vzduchem. Od tohoto okamžiku domácí přidali a klíčové branky se dočkali v 61. minutě.

Hrdinou se stal Berghuis, jenž si po načechraném přímém volném kopu Toornstry naběhl k zadní tyči a hlavou zblízka rozvlnil síť, Brondeel neměl možnost zareagovat. V dalším průběhu hrál Feyenoord zodpovědněji v defenzívě a nikam se netlačil, Twente s přibývajícím časem stále zvyšovalo aktivitu. Nejblíže k vyrovnání mělo v 87. minutě, když se na levém křídle probojoval k míči George a vzápětí odcentroval k zadní konstrukci.

Tam obrana rotterdamského celku naprosto zapomněla na osamoceného Hollu, jenže devětadvacetiletý zkušený záložník v obrovské možnosti trestuhodně selhal a zakončil pouze nad břevno. Svěřence kouče Giovanniho van Bronckhorsta čeká v příštím kole městské derby s rivalem z Excelsioru, Enschede bude usilovat o premiérové body v tomto soutěžním ročníku proti nováčkovi z Venla.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele