základní část, 2. kolo
20.08.2017 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 2:0

Utrecht potvrdil, že je na začátku nového ročníku ve výtečné formě, ani v sedmém utkání v řadě nezažil pocit porážky, ba dokonce nad Willemem II splnil roli favorita a zvítězil. Hosté absolutně nezachytili start do zápasu, v němž inkasovali hned dvakrát, a na nějaký obrat se následně jednoduše nezmohli. V Eredivisie tak zůstávají bez bodu.

Byla to pro svěřence kouče Erika ten Haga rozhodně povedená generálka před odvetou čtvrtého předkola Evropské ligy na půdě Zenitu Petrohrad. I když jejich výkon nepatřil ani zdaleka k těm nejhorlivějším ani nejlepším, bohatě proti malátnému soupeři stačil. Ten totiž všudy všeho pouze jednou jedinkrát vystřelil mezi tři tyče.

Sotva uběhlo sto dvacet sekund tohoto střetnutí, už se domácí ujali vedení. Defenzíva tilburgského celku si nepočínala ve 2. minutě nejdůrazněji, a ačkoli prvotní zakončení Labyada bylo zablokované, Maročan se ve vápně propracoval k míči znovu, a tentokráte snadno překonal brankáře Wellenreuthera.

O pět minut později Utrecht svůj náskok navýšil a rozhodl o svém vítězství. Görtler vyzrál na ofsajdovou past, jakou se hráči Willemu II snažili svému protivníkovi vystavit, a i přesto, že Wellenreuther vyběhl z brány včas a vrhl se po míči velmi odvážně, vyrazil ho pouze k nohám Desserse, který pak v pohodě uklízel do zcela odkryté brány.

Ne že by hosté skládali v ten moment předčasně své zbraně, to ne, ale když už se nějaká příležitost naskytla, nesetkali se s dobrou koncovkou. Ve 20. minutě zahrával velmi slušně přímý volný kop Haye, nicméně minul. Před přestávkou mohlo ten Hagovo mužstvo vedení ještě pojistit, ale Troupéeho pokus zneškodnil pozorný Wellenreuther.

Druhý poločas již tolik zajímavý nebyl, aspoň co se nějakých gólových šancí týče. Stručně řečeno vlastně až na dvě žluté karty a pár střídání nenabídl zhola nic. Když už chtěl v 73. minutě podniknout něco ke zvratu ve skóre Azzaoui, nacházel se v ofsajdu, a Rienstra pak v 90. minutě pouze pošimral rukavice gólmana Jensena.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,52 na jdničku je zřejmě z duvodu učasti domácího celku v EL.Jinak by byl kurz ma. 1,3. Přes Petrohrad asi nepostoupí, takže bych se asi více soustředil na ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele