play off o Evropskou ligu - finále - odveta
19.05.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 1:2

Jedna z posledních tajenek nizozemské nejvyšší soutěže je vyřešena. Arnhem v závěrečném kole kvalifikace o předkolo Evropské ligy nejprve vyhrál před domácím publikem 3:2 a skvěle mu vyšla také odveta, v Utrechtu uspěl po výsledku 2:1. O postupujícím do EL rozhodl již první poločas, kdy hosté vsítili obě branky. Vitesse tak v příštím ročníku evropských pohárů doplnil čtveřici PSV, Ajax, Feyenoord a Alkmaar.

Domácí FC měl ve všech statistikách navrch, míč držel z více jak pětašedesáti procent a ve střelách na branku dominoval v poměru 10:4. Nicméně doplatil na horší produktivitu, naopak SBV proměnil ve "zlato" obě dvě své větší možnosti. Skóre sobotního klání se měnilo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy krásnou přihrávku na pravé křídlo obdržel Beerens a poté zcela osamocen vnikl až do pokutového území soupeře.

Vzápětí hledal před brankou rozběhnutého Matavže, ovšem k němu se míč nakonec nedostal, neboť ho ve skluzu nešťastně dopravil do vlastní sítě vracející se obránce Ramon Leeuwin. Po půl hodině hry našel Janssen svým lobem hlavičkujícího Kerka, jenž mířil jen do stojícího Matavže a z následných dorážek se neprosadili Labyad ani Ayoub. Hosté vsítili druhou uklidňující trefu ve 38. minutě, přesnou mušku měl Matt Miazga.

Dvaadvacetiletý Američan hostující v klubu z anglické Chelsea si naskočil nejvýše do vzduchu po rohovém kopu Büttnera z levé strany a hlavou z hranice brankového území pokořil bezmocného brankáře Jensena. Utrechtu svitla naděje na otočení výsledku ani ne po šedesáti odehraných sekundách ve druhém dějství. O snížení se postaral Mark van der Maarel, jenž umístil balón z dvaadvaceti metrů přímo k pravé konstrukci.

Gólman Houwen vystihl směr střely, ale na míč o centimetry nedosáhl. Domácí se od tohoto momentu snažili mermomocí srovnat, ale na perfektní defenzívu protivníka nemohli najít až do závěrečného hvizdu účinný recept. Do jediné nebezpečnější příležitosti se probojovali v 80. minutě, avšak po rohovém kopu z pravé strany a prudké hlavičce Janssena ukryl míč do rukavic Houwen, navíc ho bez potíží udržel před brankovou čarou.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele